Νέα συνεργασία του Ωδείου Φίλιππος Βέροιας με τον κιθαρίστα Δημήτρη Ρογάρη

Το Ωδείο Φίλιππος για να γιορτάσει τα 30 χρόνια από τη λειτουργία του, ξεκινάει συνεργασίες με καταξιωμένους Έλληνες μουσικούς και καθηγητές.

Η πρώτη συνεργασία για το φετινό σχολικό έτος είναι ο κιθαρίστας, μουσικολόγος και τσελίστας Δημήτρης Ρογάρης.

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Ρογάρη

O Ρογάρης Δημήτρης γεννήθηκε στο Λεβίδι Αρκαδίας. Ξεκίνησε κιθάρα σε ηλικία 11 χρονών στο Αττικό Ωδείο Τρίπολης με τον Γεώργιο Κατραλή και συνέχισε τις σπουδές του με τον Χρήστο Τερζή. Σε ηλικία 19 χρονών πήρε το δίπλωμα της κιθάρας με Άριστα Παμψηφεί και 1ο Βραβείο από την τάξη του Αντώνη Κωσταντινίδη. Στη συνέχεια σπούδασε βιολοντσέλο στο Αττικό Ωδείο παίρνοντας το 2012 το δίπλωμα του από την τάξη του Σωτήρη Ταχιάτη. Παράλληλα σπούδασε ανώτερα θεωρητικά παίρνοντας τα πτυχία της Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας και Ενοργάνωσης. Έχει τελειώσει το Φυσικό τμήμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, το Μουσικό Τμήμα του Ιονίου Πανεπιστημίου με ειδίκευση στην κιθάρα και το μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση του Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Παρακολούθησε ως ενεργό μέλος διάφορα φεστιβάλ και σεμινάρια με θέμα την κιθάρα και τη μουσική δωματίου. Εδώ και δεκαπέντε χρόνια εργάζεται ως κιθαρίστας και τσελίστας σε μουσικά σχολεία και ωδεία στην Καλαμάτα, Τρίπολη, Κόρινθο, Αθήνα, Γιαννιτσά, Κατερίνη και Θεσσαλονίκη.

Στο Ωδείο Φίλιππος διδάσκεται στις μικρές ηλικίες αρχαρίων η πρωτότυπη διδακτική μέθοδος "Ξεκινώντας" του μουσικοσυνθέτη Κώστα Μπραβάκη.