Συναυλία του Κώστα Καλδάδρα στην Νάουσα

 

Η μουσική συνάντηση με τον Κώστα Καλδάρα  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014 στις 9μμ, στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας.

“Φέτος συμπληρώθηκαν τρία χρόνια, που ο συνθέτης Κώστας Καλδάρας, ζει με την οικογένεια του στη πόλη μας τη Νάουσα. Στο διάστημα αυτό είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη παρέα του, την φιλία του, τις κοινωνικές του ευαισθησίες, ακόμα και το συγγραφικό του ταλέντο. 
Ήρθε λοιπόν η ώρα, που ο Κώστας Καλδάρας, θα μας συστηθεί με το μουσικό έργο του, σε μια μοναδική συναυλία. 

Με τραγούδια που γνωρίσαμε κι αγαπήσαμε, απ' το 1987 μέχρι σήμερα, ο Κώστας Καλδάρας, έχει χαράξει την δική του πορεία στο ελληνικό τραγούδι. Ένας συνθέτης με βαριά κληρονομιά, αυτή του πατέρα του Απόστολου Καλδάρα, κατάφερε με την προσωπική του διαδρομή, να αφήσει το δικό του στίγμα στην ελληνική δισκογραφία.

Συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους Έλληνες τραγουδιστές όπως τον Γιώργο Νταλάρα, την Σωτηρία Μπέλλου, την Βίκυ Μοσχολιού, την Ελένη Βιτάλη, την Ελένη Τσαλιγοπούλου, την Μελίνα Κανά και πολλούς άλλους.

Στην μουσική αυτή συνάντηση με τον Κώστα Καλδάρα, θα ακουστούν επιλεγμένα τραγούδια από την δισκογραφία του, (κάποια απ' αυτά εμπνεύστηκαν και γράφτηκαν στη Νάουσα), όπως και ανέκδοτα τραγούδια του συνθέτη, σε ποίηση Κικής Δημουλά. Επίσης, θα ακούσουμε κι ένα μουσικό διάλογο με τραγούδια του Κώστα και του Απόστολου Καλδάρα.
Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν, σημαντικοί νέοι καλλιτέχνες όπως η Μαίρη Δούτση, η Αθηνά Πέιου κι ο Δημήτρης Ερατεινός, αλλά και η σπουδαία Ελένη Τσαλιγοπούλου, με μια φιλική συμμετοχή, ερμηνεύοντας τραγούδια από την κοινή τους δισκογραφία. Επίσης θα πάρει μέρος και η Παιδική Χορωδία του Λυκείου Ελληνίδων.

Πιστεύουμε ότι η συναυλία αυτή θα αποτελέσει ένα σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός για τη Νάουσα και όχι μόνο”, αναφέρει η ανακοίνωση του νεοσύστατου Συλλόγου Τέχνης και Πολιτισμού “Απόστολος Καλδάρας”.

Θα παίξουν οι μουσικοί:
Αποστ. Ζαφειρίου (μπουζούκι-λαούτο), Βιργινία Καραφούσια (Πιάνο),
Παναγιώτης Παπαδόπουλος (ακορντεόν), Μαρίνα Γκοργκάτζε (βιολί), Βαγγελης Ψαθάς (πνευστά), Σάκης Βαρβέρης (κιθάρα), Στέργιος Βαρβέρης (ηλ.κιθάρα), Βαγγέλης Δερβόκης (μπάσο), Κώστας Διαμαντής (τύμπανα-κρουστά), Αργύρης Διαμαντής (κρουστά). 

Γενική είσοδος 7€.