Με πλήθος καλλιτεχνών το μουσικό αφιέρωμα στον Βασίλη Αλαΐτση (φωτογραφίες, βίντεο)

Βραδιά αφιερωμένη στον μουσικό Βασίλη Αλαΐτση διοργανώθηκε την Δευτέρα 2 Ιουλίου, στο γήπεδο μπάσκετ Ελιάς στην Βέροια.

Ο Σύλλογος Μικρασιατών Ημαθίας υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας πραγματοποίησε αυτήν την μεγάλη μουσική βραδιά, προς τιμήν του αδικοχαμένου φίλου και συνεργάτη τους, με σκοπό να τιμηθεί η μνήμη του Βασίλη Αλαΐτση αλλά και να ενισχυθεί οικονομικά η πολύτεκνη οικογένειά του.

Την φιλανθρωπική εκδήλωση παρουσίασε από τον Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας ο Φώτης Πανανόπουλος (δείτε αποσπάσματα από την εκδήλωση στο παρακάτω βίντεο)

Ο κος Πανανόπουλος αναφέρθηκε στα πρώτα μουσικά βήματα του Βασίλη Αλαΐτση με τον αδερφό του, τις συνεργασίες του σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, τους γάμους και τα πανηγύρια που συμμετείχε, αλλά και το λιμάνι της πολιτιστικής του δημιουργίας, τους Μελορυθμούς.

Παράλληλα το κοινό παρακολούθησε σε προτζέκτορα βίντεο και φωτογραφίες με στιγμιότυπα της ζωής του.

Χαιρετισμό απηύθυνε η Τασούλα Παυλίδου, Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας, η οποία πρότεινε να γίνει θεσμός φιλανθρωπικής βραδιάς και το ποσό που συγκεντρώνεται κάθε φορά να δίνεται σε οικογένεια που το έχει πραγματική ανάγκη.

Την εκδήλωση ευλόγησε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Το κοινό, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και γέμισε το γήπεδο (περίπου 1000 άτομα), απόλαυσε ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα με αγαπημένα τραγούδια του Βασίλη. Ακούστηκαν Χάλκινα της Νάουσας από τους αδερφούς Αλαΐτση και Ράλλη, έντεχνη μουσική, δημοτικά τραγούδια, λαϊκά τραγούδια από καλλιτέχνες τοπικών κέντρων διασκέδασης, ποντιακά τραγούδια από τους καλλιτέχνες του Music Hall Σείριος, παραδοσιακά τραγούδια από τους Μελορυθμούς και χόρεψαν τα μέλη του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας.

Ο Βασίλης Αλαΐτσης ήταν από τους τελευταίους παραδοσιακούς μουσικούς και συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες. Σήμερα στο μουσικό αφιέρωμα συμμετείχαν αφιλοκερδώς περισσότεροι από 50 καλλιτέχνες, από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Πολλοί ήταν αυτοί που προσφέρθηκαν να συμμετάσχουν αλλά όπως ο κος Πανανόπουλος για 3 ημέρες θα τραγουδούσαν.

Παρευρέθηκε στην εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Στέλιος Ασλάνογου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ημαθίας Θεόφιλος Τεληγιαννίδης και Νίκη Καρατζιούλα, η οικογένεια του Βασίλη Αλαΐτση, φίλοι και συνεργάτες του, και πλήθος κόσμου.