Το Δημοτικό Ωδείο Νάουσας γιόρτασε διπλά

Την Κυριακή 20 Μαΐου 2018, το Δημοτικό Ωδείο Νάουσας γιόρτασε διπλά:

Το πρωί στην Εστία Μουσών, παρουσία του Δημάρχου κ. Κουτσογιάννη, του Αντιδημάρχου κ. Βαλσαμίδη και πλήθος κόσμου, η Νάουσα τίμησε τον άνθρωπο που σχεδίασε και οργάνωσε τη λειτουργία του επίσημου, αναγνωρισμένου από το κράτος, Δημοτικού Ωδείου Νάουσας. Το δάσκαλο μουσικής Κώστα Μπασιακούλη. Έναν χαρισματικό άνθρωπο, που χωρίς κανένα προσωπικό όφελος, δούλεψε ακούραστα για να μπορέσει να ορθοποδήσει ο νεοσύστατος τότε (πριν από 30 χρόνια) μουσικός οργανισμός που γνωρίζουμε όλοι ως "Εστία Μουσών". Τα αποτελέσματα της δουλειάς του είναι εμφανή ακόμη και σήμερα καθώς το Ωδείο μας αποτελεί πρότυπο κλασικής αλλά και σύγχρονης (μοντέρνας) μουσικής εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ονοματοδοσία της αίθουσας εκδηλώσεων του Ωδείου σε αίθουσα: "ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΣΙΑΚΟΥΛΗΣ", με τα αποκαλυπτήρια από το Δήμαρχο της επιγραφής που πλέον κοσμεί την πόρτα εισόδου της αίθουσας. Στη συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Δημήτρη Παρόλα, του καθηγητή κιθάρας του Ωδείου κ. Θάνου Μήτσαλα και του αδελφού του κ. Μπασιακούλη Γιώργου.

Ακολούθησε μουσικό πρόγραμμα από τους καθηγητές του Ωδείου κ.κ. Θάνο Μήτσαλα (κιθάρα), Βέσκο Μπελομάζοφ (φλάουτο), Ζλάτκα Ζλάτεβα (βιολί), Δημήτρη Παρόλα (πιάνο), οι οποίοι έπαιξαν έργα S. Iannarelli, G. Faure αλλά και μία Ελεγεία (τρίο) του Δ. Παρόλα, γραμμένη αποκλειστικά για την εκδήλωση προς τιμήν του κ. Μπασιακούλη.

Το ίδιο απόγευμα, στο Δημοτικό Θέατρο της Νάουσας, οι καθηγητές και οι μαθητές του Ωδείου συμμετείχαν στην Εαρινή συναυλία με τίτλο: "Το Δημοτικό Ωδείο Νάουσας συναντά....την 7η Τέχνη". Μια συναυλία με έργα του ξένου κινηματογράφου, που αποδόθηκαν όμορφα από τα διάφορα μουσικά σχήματα που εμφανίστηκαν επί σκηνής.

Από σόλο όργανα, μέχρι ντουέτα, τρία, κουαρτέτα, μπαλέτα και τέλος την ορχήστρα σύγχρονης μουσικής και τζάζ - μόνη της - αλλά και σε συνεργασία με τη χορωδία GLEE του συλλόγου γονέων και τη χορωδία των μαθητών του Ωδείου. Συνολικά, πάνω από 200 μαθητές και καθηγητές συμμετείχαν σε αυτή τη μουσική γιορτή!