Νάουσα: Ξεκίνησαν οι πρόβες της παιδικής χορωδίας Canto A Tempo

moysikos diagonism

Ξεκίνησαν οι πρόβες της παιδικής χορωδίας «Canto A Tempo» του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Ωδείου υπό την αιγίδα του Γραφείου Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Νάουσας, η οποία διανύει τη δεύτερη χρονιά λειτουργίας της.

Η Χορωδία είναι ανοικτή για όλα τα παιδιά ηλικίας 6-15 ετών, Δημοτικού και Γυμνασίου (εγγεγραμμένα και μη στη μουσική εκπαίδευση), που ενδιαφέρονται να εκφραστούν φωνητικά και σωματικά μέσα από το τραγούδι.

Το πρωτότυπο ρεπερτόριο και η σύγχρονη κινησιολογική προσέγγιση των τραγουδιών από την πρώτη στιγμή της δημιουργίας της ανέδειξε μια διαφορετική παιδική μουσική ομάδα στην πόλη της Νάουσας.

Τα τραγούδια, βγαλμένα άλλοτε από διάσημα μιούζικαλ και παιδικές ταινίες, άλλοτε από τη σύγχρονη μουσική δημιουργία, αλλά ακόμα και από τη μουσική μας παράδοση, εκτελούνται με πρωτότυπο τρόπο και με τη χρήση οργάνων και ήχων του σώματος, πολλή κίνηση, χιούμορ και συναίσθημα και ενθουσιάζουν τα παιδιά, που καλούνται να ζωντανέψουν με τις φωνές τους τις νότες και τους ρυθμούς.

Οι πρόβες της Χορωδίας έχουν ξεκινήσει από τις 3 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Νάουσας «Εστία Μουσών» και οι εγγραφές συνεχίζονται.
Υπεύθυνες Τμήματος: Δήμητρα Μητρέντση (μουσικοπαιδαγωγός), Μαρία Πέτκου (δασκάλα πιάνου, θεωρητικών, μονωδίας). Πληροφορίες στο τηλ.: 6972 328515.