Συναυλία της μπάντας Ηλιοδρόμιο στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Βέροια Εύηχη Πόλη», το βράδυ της Πέμπτης 22 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε συναυλία της μουσικής μπάντας Ηλιοδρόμιο.

Η συναυλία έλαβε χώρα στον πεζόδρομο της Δημοτικής Αγοράς, παράλληλα με την έκθεση της Φωτογραφικής Ομάδας Βέροιας.

Λάτρεις της μουσικής, αλλά και επαγγελματίες από τα γύρω καταστήματα, απόλαυσαν τη νέα δισκογραφική δουλειά της μπάντας αλλά και παλαιότερα κομμάτια.

Λίγα λόγια για το Ηλιοδρόμιο

Ηλιοδρόμιο σημαίνει δρόμος αλλά και τόπος ήλιου. Ένας χώρος δηλαδή, όπου γεννιέται και αναπτύσσεται το φως της ψυχής, κατ’ αναλογία προς τον ήλιο, «τον έκγονο του αγαθού». Η μουσική έχει την ιδιότητα να τρέφει και να γεωμετρεί την ψυχή του ανθρώπου, με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια και την ολοκλήρωση αυτού, μέσα από τη δημιουργία. Οι ρίζες της μουσικής του Ηλιοδρομίου, απλώνονται στα ηχογεωλογικά τοπία του ελληνικού χώρου αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου.

Η μπάντα δημιουργήθηκε την άνοιξη του 2012 στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τις δημιουργικές αναζητήσεις του Ηλία Σαρηγιαννίδη στο Εργαστηρίο Ποιητικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Την ομάδα αρχικά πλαισίωσαν η Στέλλα Καμπουρίδου και ο Βασίλης Ζιγκερίδης στο καβάλι και στο κανονάκι αντίστοιχα.

Το Ηλιοδρόμιο αποτελούν οι:

Στέλλα Καμπουρίδου - καβάλι, Αλέξανδρος Κούστας - φωνή, Γιάννης Πούλιος - βιολί, Ηλίας Σαρηγιαννίδης - λαούτο/σύνθεση.

{jlex}flickr:72157682520622733{/jlex}