Αφιέρωμα στην ισπανική μουσική στην Βέροια

Το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας παρουσίασε την Πέμπτη 25 Μαΐου, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών τον ταλαντούχο νέο κιθαριστή Χρόνη Κουτσουμπίδη σε ένα ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας, αφιέρωμα στην ισπανική μουσική.

 

Μουσικές και μελωδίες από την Ανδαλουσία, την Γρανάδα την Καταλωνία ταξιδέψουν το κοινό στα παραδοσιακά ηχοχρώματα της ισπανικής μουσικής.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε η ορχήστρα ArtGuitaristas του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας με μαέστρο τον συνθέτη Πέτρο Ρίστα, με μουσικές πάλι από την ισπανική μουσική, αλλά και μουσικές από τον κινηματογράφο.

Βιογραφικό Χρόνη Κουτσουμπίδη

Ο Χρόνης γεννήθηκε το 1986. Σε ηλικία 7 ετών ξεκινάει τις μουσικές του σπουδές και το 2007 παίρνει δίπλωμα κιθάρας από το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας έχοντας τα τελευταία 7 χρόνια υποτροφία, με βαθμό Άριστα, Α' Βραβείο και Αριστείο εξαιρετικής επίδοσης ενώ παράλληλα παίρνει το πτυχίο Αρμονίας το 2005 με βαθμό Άριστα. Το 2009 αποφοιτά από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από την τάξη ειδίκευσης κιθάρας της Έλενας Παπανδρέου, ενώ το 2015 αποφοιτά από το Mozarteum Πανεπιστήμιο του Salzburg από το πρόγραμμα « Master program guitar», στην τάξη του Eliot Fisk. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα με σημαντικούς μουσικούς μεταξύ των οποίων οι Ο. Ghiglia, R. Dyens, C. Domeniconi, Μ. Tamayo, Τ. Korhonen, Μ. Escarpa.

Νικητής βραβείων σε διαγωνισμούς με κυριότερα τα Πρώτα Βραβεία στο Διεθνή Διαγωνισμό του Gargnano της Ιταλίας (2010), στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στη Βέροια (2008) και στο Διεθνή Διαγωνισμό του Φεστιβάλ Βόλου (2001), ενώ έχει βραβευτεί και από τον σύλλογο φίλων κιθάρας «Δημήτρης Φάμπας» για την συμβολή του στη διάδοση του έργου του Δημήτρη Φάμπα.

Έχει δώσει συναυλίες σόλο και μουσικής δωματίου σε Ελλάδα και Αυστρία, ενώ έχει συμπράξει και με τη συμφω­νική ορχήστρα του Τ.Μ.Ε.Τ.

Από το 2014 ανήκει στο κιθαριστικό ντουέτο « Aeolian Guitar Duo» με την κιθαρίστρια Βιβή Γύπαρη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ARTGUITARISTAS

Alan Silvestri Forrest Gump

Jan A.P. Kaczmarek Goodbye

Astor Poazzola Olbivion

Πέτρος Ρίστας Ο κόσμος μου να είσαι εσύ

Zaz Je Veux

Rene Aubry Salento

Ενορχήστρωση - διασκευές Πέτρος Ρίστας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Paco de lucia (1947-2014) Fuente y Caudal

Federico Mompou (1893-1987) Suite Compostelana

Isaac Albeniz (1860-1909) Asturias

Joaquin Turina (1882-1949) Sonata