Μουσική κινηματογράφου από τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας στην Βέροια (φωτογραφίες, βίντεο)

Το Δημοτικό Ωδείο Βέροιας στο πλαίσιο της διοργάνωσης «Το πιάνο, μακρινός φίλος, οικείος ξένος», που πραγματοποιείται για 12η χρονιά, παρουσίασε το δεύτερο μέρος του μουσικού αφιερώματος με τίτλο «Νότες στο πανί», με μουσική που γράφτηκε για τον κινηματογράφο, την Τετάρτη 17 Μαΐου, στην Αντωνιάδειο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Βέροιας.

 

Στην αποψινή εκδήλωση οι θεατές απόλαυσαν μουσική από μιούζικαλ, ταινίες φαντασίας ή κινούμενων σχεδίων, ιστορίες αγάπης ή μίσους, ελληνικές και ξένες. Ακούστηκαν περιγραφές και μουσική που ‘έντυσε’ γνωστές ταινίες από το 1936 έως και σήμερα. Ο Νονός, Ωραία μου κυρία, Μαίρη Πόπινς, ο βιολιστής στη στέγη, το ξύλο βγήκε απ’ τον Παράδεισο, Στέλλα, ερωτική συμφωνία, Μάπετ σόου, η ωραία και το τέρας είναι ενδεικτικά κάποια από τα κομμάτια που ακούστηκαν.

Στη διδασκαλία και γενική οργάνωση, ήταν η καθηγήτρια πιάνου του ωδείου Πόπη Φιρτινίδου.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν όπως κάθε χρόνο στον σύλλογο καρκινοπαθών Ν. Ημαθίας «ο Άγιος Παρθένιος».

Στην δεύτερη συναυλία, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μαΐου στις 7.30 μμ, θα ακουστούν τα μουσικά θέματα από πολλές γνωστές κινηματογραφικές ταινίες ξένες (Τα κομμάτια θα παίξουν μικρότεροι μαθητές του ΔΩΒ, ενώ η είσοδος θα είναι με προαιρετική προσφορά.

{jlex}flickr:72157682020393180{/jlex}