Η μουσική παράσταση «Σιωπές... μουσικής ήχοι χορού» στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας

Στην πιο ωραία στιγμή της άνοιξης οι «Αντιστίξεις»1 σε συνεργασία με τη Σχολή Χορού «Body Control» παρουσιάζουν την παράσταση: «Σιωπές... μουσικής ήχοι χορού» στο Δημοτικό Θέατρο Νάουσας, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Μαΐου 2017, ώρα 9.00 μ.μ.

Μουσικές και τραγούδια που κατέχουν περίοπτη θέση στον χώρο της παγκόσμιας μουσικής, από τις Άνδεις και την Αργεντινή ως τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, συναπαντούνται με διαχρονικούς ρυθμούς σ’ έναν γοητευτικό διάλογο, όπου ο κυρίαρχος χορός της ισορροπίας (βαλς) εναλλάσσεται με τον «χορό της φωτιάς ή του πάθους» (tango) και το αγέρωχο συρτάκι του «Ζορμπά» με το λίκνισμα της «Μισιρλούς».

Τραγουδούν: Μαρία Πέτκου, Δημήτρης Ερατεινός
Συμμετέχουν: 14μελές μουσικό σύνολο
οι χορευτές και οι χορεύτριες του «Body Control»
η παιδική χορωδία «Diapason»» του συλλόγου Φίλων του ωδείου «Αριστοτέλης»
Χορογραφίες: Καίτη Νίκου
Διεύθυνση χορωδίας: Σταύρος Θεοχαρόπουλος
Ενορχήστρωση: Παναγιώτης Παπαδόπουλος
Επιμέλεια κειμένων: Πέτρος Στοΐδης
Παρουσίαση: Διάνα Σαμαρά

Τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ του συλλόγου «ΥΦΑΔΙ».

Εισιτήρια (7.00 €), με αριθμημένες θέσεις, προπωλούνται από το Ωδείο «Αριστοτέλης» (τηλ. 2332021851) και τα καταστήματα της Ευδοξίας Μόρα (τηλ. 2332029765), της Ξένιας Καραμπινέση (τηλ. 2332020116) και των Αφών Λιλιάμτη (τηλ. 2332025698).

Νάουσα 3 Μαΐου 2017

1. Αντίστιξη ως μουσικό φαινόμενο, είναι η συνύπαρξη δύο ή περισσοτέρων φωνών, γραμμών ή ρευμάτων που κινούνται διαφοροποιημένα το καθένα ως προς τα υπόλοιπα και είναι όλα είτε ίσης αξίας είτε τουλάχιστον σχετικά σημαντικά.