Μουσικά γιόρτασε τα 90 χρόνια η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας (φωτογραφίες, βίντεο)

Συναυλία χορωδιών με τίτλο «η Ωδή στη Μνήμη», διοργάνωσε την Δευτέρα 3 Απριλίου, στον Χώρο Τεχνών Βέροιας, η Εύξεινος Λέσχη Ποντίων Νάουσας, με αφορμή την συμπλήρωση των ενενήντα χρόνων ζωής του συλλόγου.

Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τη διάσωση της Εθνικής Βιβλιοθήκης Αργυρουπόλεως.

Ο ηθοποιός κος Συμεωνίδης συντόνισε την εκδήλωση, ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας, κος Φώτης Φανιάδης. «Η σημερινή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 90 χρόνια ζωής του συλλόγου μας. Τιμούμαι την μνήμη των προγόνων μας μέσω της μουσικής» είπε ο κος Φανιάδης.

Στην έναρξη της εκδήλωσης απονεμήθηκαν αναμνηστικές πλακέτες στους εκπροσώπους των συμμετεχόντων χορωδιών, καθώς επίσης και στον κο Σοφιανίδη, Πρόεδρο της ΚΕΠΑ, για την βοήθεια που προσέφερε στον σύλλογο.

Στην αίθουσα του Χώρου Τεχνών ήχησαν μελωδίες από την Δύση ως την Ανατολή και από την Γαλλία έως τον Πόντο. Ένα παγκόσμιο μουσικό ταξίδι, από 195 χορωδούς και μουσικούς όλων των ηλικιών ταξίδεψαν τους θεατές με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Συμμετείχε η Χορωδία “Hector Berlioz” του Δημοτικού Ωδείου 10ου Διαμερίσματος του Παρισιού, η οποία εξέπληξε το κοινό ερμηνεύοντας τραγούδια του Χατζηδάκι, η Πολυφωνική Χορωδία «Ηχώ Βερόης», με ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο, η Χορωδία Ενηλίκων του Συλλόγου Φίλων Ωδείου «Αριστοτέλης», η παιδική χορωδία “Diapason” μαζί με το 4ο Γυμνάσιο Βέροιας και η Χορωδία του Ποντιακού Συλλόγου Καλλιθέας-Συκεών Θεσσαλονίκης.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και φίλοι της Ευξείνου Λέσχης.

{jlex}flickr:72157682179231245{/jlex}