«Το Μοιρολόι της Παναγιάς»: Μια ιδιαίτερη συναυλία στην Βέροια

Μια ιδιαίτερη συναυλία με τίτλο «Το Μοιρολόι της Παναγιάς» θα δοθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου , ώρα 8.00 μμ. στο Θέατρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στη Βέροια. Ένα μουσικοποιητικό προσκύνημα. Θα ακουστούν θρησκευτικά χορωδιακά έργα από το μεσαίωνα μέχρι τις μέρες μας , βυζαντινοί ύμνοι, καθώς και ποιήματα θρησκευτικού περιεχομένου.

Η Συναυλία θα πραγματοποιηθεί με την συνεργασία τριών χορωδιών, τη Μεικτή Χορωδία ΚΕΠΑ, την Μεικτή Χορωδία ΕΠΩΦ Ωραιοκάστρου με διευθύντρια την κ. Δήμητρα Ζησέκα και την Μεικτή Χορωδία Νέας Μαδύτου με διευθύντρια την κ. Νίκη Καραγκίοζη. Στο πιάνο θα συνοδεύσει η κ. Βαλεντίνη Φωκά ενώ με όργανα θα συνοδεύσουν σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας.

Την επεξεργασία έργων έκανε η Δήμητρα Ζησέκα και τα ποιήματα επιμελήθηκε η Νίκη Καραγκιόζη.

Μαέστρος Δήμητρα Ζησέκα

Η συναυλία θα επαναληφτεί την Παρασκευή 7 Απριλίου στο θέατρο του κοινοτικού διαμερίσματος Νέας Μαδύτου, καθώς και στις 8 Απριλίου στο Θέατρο Αλέξανδρος στη Θεσσαλονίκη με την συμμετοχή συνόλου του Μουσικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης.

Οι συναυλίες πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Μαδύτου και του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.