Βεγγέρα Χριστουγέννων διοργανώνει το Μουσικό Σωματείο «Ωδείο Ναούσης»

Η ετήσια συναυλία του «Ωδείου Ναούσης», όπως ο τίτλος της προϊδεάζει, θα έχει χρώμα χριστουγεννιάτικο. Κείμενα, τραγούδια, κάλαντα, εισάγουν τον θεατή στο πνεύμα των ημερών στην αρχή της παράστασης, για να δώσουν στη συνέχεια τη θέση τους στη «βεγγέρα». Το γιορτινό τραπέζι ζωντανεύει με τραγούδι και χορό, στολισμένο με ήχους και εικόνες εποχής. Θύμισες παλιές μα και παντοτινές. Λες και ήταν χθες...

Το εκκρεμές όμως των συναισθημάτων αλλάζει θέση κι εποχή, αγγίζοντας με πιο σύγχρονο τρόπο συναισθήματα όπως ο έρωτας, η μοναξιά, η ελπίδα, η χαρά, η λύπη, στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, μέσα από τραγούδια της Ρεμπούτσικα, του Κραουνάκη, του Σαββόπουλου, του Μπρέγκοβιτς, του Αιόλου και ποιητικά αποσπάσματα του Λειβαδίτη, του Χριστιανόπουλου, του Λόρκα, του Ελύτη.

Η τετράφωνη μικτή χορωδία, η παιδική χορωδία, η μαντολινάτα και το πιάνο στο πρώτο μέρος και η 15μελής ορχήστρα με τη χορωδία και τους σολίστες στο δεύτερο μέρος, υπόσχονται μια μοναδική, αξέχαστη «Βεγγέρα Χριστουγέννων». Μαζί με τη χορωδία θα τραγουδήσουν η Μαίρη Δούτση, η Αλίκη Κελεμουρίδου, ο Φωκίων Μπαρμπόκας και ο Θωμάς Μπιγκάνος.

Αφηγούνται η Μαρία Σαγρή και ο Γιάννης Ιωσηφίδης.

Χορεύουν ο Άκης Τσιάρκας, η Κέλλυ Καλογήρου και Θεοφανία Τσίτση.

Τα κείμενα και τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Χρήστος Τσίτσης.

Τα τραγούδια εναρμόνισε, ενορχήστρωσε και δίδαξε ο συνθέτης-μαέστρος Δημήτρης Παρόλας.

Δημοτικό Θέατρο Νάουσας Σάββατο 10 και Κυριακή 11 Δεκεμβρίου στις 8μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου 5 €

Εισιτήρια προπωλούνται στο γραφείο του σωματείου, στην Εστία Μουσών καθημερινά από 10:00 – 13:00 και από 18:00-20:00.