Το Little Piano School γύρισε γεμάτο βραβεία από το μουσικό φεστιβάλ της Ιταλίας

Το ελληνικό Little Piano School, ταξίδεψε μέχρι το Ούντινε της Ιταλίας για να γιορτάσει εκεί τα 30 χρόνια ζωής του. Σ’ ενα τετραήμερο μουσικό φεστιβάλ με ιδιαίτερο καλεσμένο τον διεθνούς φήμης σολίστα Ramin Bahrami, αντάμωσαν παιδιά από τη Ρώμη, το Ούντινε, το Μιλάνο, την Τεργέστη, το Έσσεν, το Τορίνο, το Βερολίνο, την Άγκυρα κ.α. Αντάλλαξαν το μουσικό πολιτισμό τους και γεύτηκαν αυτό που όλοι λένε ότι η μουσική είναι μια μοναδική γλώσσα επικοινωνίας για όλο τον κόσμο!

Οι μαθήτριες της σχολής Αιδινίδου Έλενα (8 ετών), Κασαμάκη Λουκια (3 ετών), Κυρατλίδου Παναγιώτα (10 ετών) και Μπαντόλα Μαρία (7 ετών) έπαιξαν κατ’ εξαίρεση τρεις φορές την ίδια παράσταση γεμίζοντας τις ψυχές των παραβρισκόμενων συναισθήματα και τα μάτια τους γεμάτα δάκρια.

Απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές για τις πιανιστικές τους δεξιότητες, τη μουσικότητα τους, την εκλεπτυσμένη παρουσία τους, την εκφραστικότητα τους και το υποκριτικό τους ταλέντο. Η Renata Rugutto καθηγήτρια φιλοσοφίας, ψυχολογίας και παιδαγωγικής η οποία μαζί με την Kim Wright έκτισαν την ψυχοπαιδαγωγική δομή της μεθόδου Little Piano School συνεχάρη τα παιδιά προσωπικά και την ίδια τη δασκάλα τους Άννα Αφεντούλη, λέγοντας χαρακτηριστικά πως ότι είναι ο δάσκαλος είναι και τα παιδιά του.

Η ίδια η δασκάλα Άννα Αφεντούλη μας ανέφερε ότι αυτό ήταν ένα ταξίδι ζωής για τα παιδιά. “Θα ήθελα να μάθουν μέσα από τη δική μου εμπειρία ότι με τη μουσική μπορούμε να ταξιδέψουμε παντού. Ζήσαμε εκπληκτικές στιγμές. Τα παιδιά είδαν υπερήλικες ανθρώπους να μεταμορφώνονται πάνω στο πιάνο σε παιδιά που παίζουν με τις νότες όπως αυτά. Είδαν συνομήλικους μικρότερους και μεγαλύτερους μαθητές. Τα παιδιά μιμούνται και βλέποντας αυτές τις εικόνες φτιάχνουν το μέλλον που εκείνα επιθυμούν. Εγώ απλά δίνω τα ερεθίσματα. Εύχομαι να είναι αυτή η αρχή ενός μεγάλου ταξιδιού. Για τη ζωή τους. Στα παιδιά δίνουμε φτερά. Ο προορισμός και η κατεύθυνση είναι δική τους υπόθεση!”, συμπλήρωσε.

Οι εγγραφές συνεχίζονται στο Little Piano School!!! Νέα τμήματα για βρέφη, τρίχρονα, προνήπια και νήπια!!!!

Πληροφορίες – Εγγραφές

Little Piano School
Άννα Αφεντούλη
Ακροπόλεως 36, Προμηθέας, Βέροια
2331072899, 6944228801
www.littlepianoschool.com