Νάουσα: «Secret concert», με τους Plaza Ensemble και τον Μανώλη Χατζημανώλη

Μια ιδιαίτερη βραδιά θα απολαύσουν για δεύτερη συνεχή χρονιά, όσοι παραστούν στη βεράντα του Πολυχώρου Πολιτισμού «Χρήστος Λαναράς» (Βέτλανς) με οικοδεσπότη το Δήμο Ηρωικής Πόλης Νάουσας. Όσοι αγαπούν τη μουσική, θα οδηγηθούν σ’ ένα μουσικό ταξίδι με το σύνολο Plaza Ensemble και τον Μανώλη Χατζημανώλη σ’ ένα ιδιαίτερα μοναδικό «secret concert» την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 21:00. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο.

Τους Plaza Ensemble αποτελούν οι: Θανάσης Μπιλιλής: πιάνο, Άκης Αρχοντής: βιολί, Κώστας Τσούγκρας: ακορντεόν, Γιάννης Πολυμενέρης: κοντραμπάσο, μαντολίνο
Μανώλης Χατζημανώλης: τραγούδι.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με ειδικές προσκλήσεις, τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν από το Γραφείο Πολιτισμού & Τουρισμού του Δήμου Νάουσας (τηλ.: 2332350338, 50360) από την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016. Λόγω περιορισμένου αριθμού χωρητικότητας, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το PLAZA ENSEMBLE ιδρύθηκε το 2002 από τους Θανάση Μπιλιλή (πιάνο), Άκη Αρχοντή (βιολί), Κώστα Τσούγκρα (ακορντεόν) και Γιάννη Πολυμενέρη (κοντραμπάσο) με σκοπό την ερμηνεία έργων ευρείας απήχησης στο πλατύ κοινό που, συγχρόνως όμως, αντικατοπτρίζουν την παιδεία και την ουσιαστική καλλιτεχνική αξία των δημιουργών τους. Τα μέλη του ensemble έχουν σπουδάσει μουσική (ερμηνεία, θεωρία, σύνθεση, ενορχήστρωση) σε Ωδεία, Μουσικές Ακαδημίες και Πανεπιστήμια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και συμμετέχουν τα τελευταία είκοσι χρόνια σε συναυλίες και ηχογραφήσεις πολλών και διαφορετικών ειδών μουσικής (κλασική μουσική, σύγχρονη μουσική, κινηματογραφική μουσική, έντεχνο ελληνικό τραγούδι, nuevo Tango, jazz και αυτοσχεδιαζόμενη μουσική, κα). Κάθε οργανικό ή φωνητικό έργο που ενσωματώνεται στο ρεπερτόριο του ensemble προσαρμόζεται και ενορχηστρώνεται από τα μέλη του, με στόχο τόσο την προβολή της ιδιωματικής ηχητικής παλέτας του σχήματος, όσο και την πρόταση μιας πρωτότυπης ενορχηστρωτικής και ερμηνευτικής άποψης της αρχικής συνθετικής ιδέας. Το Plaza Ensemble έχει εμφανιστεί στην Θεσσαλονίκη στο Μέγαρο Μουσικής (2006, 2008, 2010 και 2012, 2016), σε συναυλίες των 40ων και 42ων ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ (2005 και 2007), στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ (2014 και 2016) και στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (2010), στη Ζυρίχη (Herbst in der Helferei, 2006), στην Αθήνα (Αμερικανικό Κολλέγιο Αθηνών 2004 και 2006, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών 2009, Μουσείο Μπενάκη 2013, Ίδρυμα Κακογιάννη 2013), στη Ρόδο (2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ρόδου, 2008), και αλλού. Επίσης, έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους τραγουδιστές, όπως τους Σόνια Θεοδωρίδου, Δώρο Δημοσθένους, Ανδρέα Καρακότα, Μανώλη Χατζημανώλη, Έλσα Μουρατίδου, Γιούλα Μιχαήλ, καθώς και με τη γαλλική χορευτική ομάδα "Anassa". Το 2011 κυκλοφόρησε σε CD η συνεργασία με τη Σόνια Θεοδωρίδου υπό τον τίτλο "Songs from the Big Screen" (Human Voice Productions, Berlin).

Ο Μανώλης Χατζημανώλης γεννήθηκε στο Βελβεντό Κοζάνης. Σπούδασε τρομπέτα και ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, ωδική, ενοργάνωση, αντίστιξη και φούγκα) στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και σύγχρονο τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών με δασκάλα την Άννα Διαμαντοπούλου. Είναι διπλωματούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. και έχει παρακολουθήσει σεμινάριο μουσικής για τον κινηματογράφο με το Γάλλο συνθέτη Laurent Petitzirard. Με το τραγούδι ασχολείται από το 1989. Συνεργάστηκε με καταξιωμένους συνθέτες (Στ. Κουγιουμτζή, Θ. Μικρούτσικο, Γ. Μαρκόπουλο, Δ. Παπαδημητρίου, Β. Δημητρίου, Μ. Τόκα, Ν. Ξυδάκη, Ν. Κυπουργό, Γ. Καζαντζή κ.α) ερμηνεύοντας τραγούδια τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η παρουσία του στην δισκογραφία περιλαμβάνει συνεργασίες με τους Δ. Μαρκατόπουλο, Γ. Τσατσόπουλο, Β. Δημητρίου, Μ. Μάτσα, Γ. Σπυρόπουλο, Χρ. Σταμούλη, Γ. Μαρκόπουλο, Π. Τερεζάκη, Ν. Πιτλόγλου, Θ. Σιώμο, Στ. Αβέστα, κ.α.