«Των φίλων μου τα μάτια» από τον Βασίλη Βαλαβάνη και την παρέα του, στο Αρχοντικό Σαράφογλου

Σε μουσικό ταξίδι, παρέα με τα τραγούδια του κιθαρίστα Βασίλη Βαλαβάνη, σας προσκαλεί η Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας το Σάββατο 28 Μαΐου 2016 και ώρα 8.30 μ.μ, στο Αρχοντικό Σαράφογλου .

Ερμηνεύουν : Μαρία Ανδρεάδου – Δημήτρης Σολάκογλου
Συμμετέχουν οι μουσικοί
Πλήκτρα : Σάκης Δερμιτζάκης
Μπουζούκι : Νίκος Λολίδης
Φλάουτο : Παν. Έντβιν Παναγιώτου
Μπάσο : Μάκης Μακαριάδης

Είσοδος ελεύθερη , προβλέπεται κέφι μεγάλο!

Βαλαβάνης Βασίλης

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και ξεκίνησε κιθάρα και πήρε το Δίπλωμά του το 1993, έχοντας καθηγητή για μια δεκαετία περίπου τον Νότη Μαυρουδή. Σπούδασε επίσης Ανώτερα Θεωρητικά της Μουσικής (Φούγκα).

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κλασικής κιθάρας σε Αθήνα και Βόλο και έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες παίζοντας solo και με μικρά σύνολα σε Αθήνα, Θεσ/νίκη, Τρίπολη, Βέροια, Κοζάνη, Γιαννιτσά, Έδεσσα, Φλώρινα κ.α. Συμμετείχε επίσης παίζοντας κιθάρα στα «Στάσιμα παρελθόντος λόγου» στο πλαίσιο των εκδηλώσεων: Θεσσαλονίκη Πολιτιστική Πρωτεύουσα 1997.

Στη δισκογραφία εμφανίστηκε το 2001 με τον δίσκο ακτίνας (cd) Έργα συνθετών του 20ου αιώνα για κιθάρα στον οποίο συμμετείχε μαζί με τον Χρήστο Βερνάρδο και τον Κώστα Μπραβάκη.

Το 2005 εκδόθηκε στα πλαίσια του 4ου Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας το βιβλίο του Δρόμοι της Κιθάρας, από την Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού Βέροιας.

Το 2007 παρουσίασε το cd Μητέρα Φύση που εκδόθηκε από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας και διατίθεται δωρεάν σαν εκπαιδευτικό υλικό για τα σχολεία.

Η επαγγελματική του ενασχόληση, με την κιθάρα σε Δημοτικά και Ιδιωτικά Ωδεία, και παράλληλα στην Β/θμια Εκπαίδευση σαν εκπαιδευτικός μουσικής, υπερβαίνει την εικοσαετία.

Έχει γράψει μουσική για παιδικό θέατρο, καθώς επίσης για κύκλους τραγουδιών για παιδιά και ενήλικες, σε στίχους Δ.Προβάδου και άλλων στιχουργών, που έχουν παρουσιαστεί με επιτυχία σε ραδιοφωνικά εκπαιδευτικά προγράμματα της Β’θμιας Εκπαίδευσης.

Από το 1993 ζει στη Βέροια όπου την τελευταία δεκαετία εργάζεται σαν καθηγητής κιθάρας στο Δημοτικό Ωδείο Βέροιας και από το 2010 είναι επίσης καθηγητής κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Βέροιας.

Από το 2015 ανέλαβε την διεύθυνση της Ορχήστρας Κιθαριστών του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, Veriartisti, που ίδρυσε και διηύθυνε μέχρι πέρσι ο Λάμπρος Μπέκιος.

Μαθητές του έχουν βραβευθεί σε Πανελλήνιους και Διεθνείς Διαγωνισμούς κιθάρας, και συνεχίζουν την πορεία τους σαν σολίστ στην Ελλάδα και το εξωτερικό.