Εαρινή μουσική πανδαισία του Μουσικού Σχολείου Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)

Την Πέμπτη 7 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η Εαρινή Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βέροιας, στην Αντωνιάδειο Στέγη  Γραμμάτων και Τεχνών. Επρόκειτο για μία μουσική πανδαισία, υψηλού επιπέδου, που δίκαια απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των θεατών.

Σύντομο χαιρετισμό αυπηύθηνε ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Γιάννης Καμπουρίδης, ο Καθηγητής του τμήματος Καλών Τεχνών του Παν.Δυτ.Μακεδονίας Τάσος Πρωτοψάλτου και η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστασία Μαυρίδου.

Δημοσιεύτηκε από Pliroforiodotis Imathias στις Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016

Ακούστηκαν κομμάτια διαφόρων συνθετών, μουσικών στυλ, εποχών και γεωγραφικών περιοχών, από την ιταλική αναγέννηση ως την όπερα του 18ουαιώνα, από τον Μότσαρτ ως τους Beatles, από την Σμύρνη ως τον Καναδά, από το Περού ως την Ελλάδα.

Οι μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου Βέροιας ετοίμασαν με τους καθηγητές και τις καθηγήτριές τους μια εκδήλωση δουλεμένη με μεράκι, με σκοπό το ξύπνημα της ψυχής και την ανάπτυξη της συνεργασίας και της δημιουργικότητας μέσα από την καλλιτεχνική αυτή εμπειρία. Μια βραδιά με ιδιαίτερο μουσικό ενδιαφέρον, με ποικιλία ακουσμάτων, με διάφορα μουσικά ηχοχρώματα, με μουσικές και τραγούδια που δημιούργησαν συναισθήματα και ξύπνησαν μνήμες.

Συμμετείχαν:

Η ορχήστρα κιθαριστών «Παράλλαξη» υπό την διδασκαλία και διεύθυνση του κυρίου Βασιλείου Βαλαβάνη

Η χορωδία «Εμμέλεια», υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση της κυρίας Ελένης Νατσάκου και συνοδεία στο πιάνο από την κυρία Γεωργία Ιωαννίδου

Ττο Μουσικό Σύνολο «Έκφρασης και Δημιουργίας» του Λυκείου, υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση των καθηγητριών κυρίας Βιολέττας Ερμείδου και κυρίας Μαρίας-Ελένης Παπαδοπούλου.