Με αποκριάτικες κι ερωτικές μελωδίες το Χορωδιακό Φεστιβάλ

Την Τρίτη 8 Μάρτη πραγματοποιήθηκε Χορωδιακό Φεστιβάλ στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, με τη συμμετοχή των χορωδιών του Συλλόγου Μικρασιατών Ν.Ημαθίας , του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας και της Μεικτής Χορωδίας ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας.

Ήταν μια μουσική βραδιά με παραδοσιακά τραγούδια για την αποκριά και την αγάπη, απ' όλη την Ελλάδα. Η κα Κουπίδου Κάτια πριν την έναρξη της συναυλίας, αναφέρθηκε στα αποκριάτικα έθιμα της Ελλάδας, ποια έθιμα τηρούνται στην Ξάνθη, την Πάτρα, την Θήβα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, την Καστοριά, την Νάουσα κ.α. Επιπλέον, πριν την έναρξη της κάθε χορωδίας, αναφέρθηκε στο ιστορικό του κάθε συλλόγου, που συμμετείχε στην εκδήλωση.

Οι χορωδίες πρόσφεραν μια πολύ όμορφη βραδιά στο κοινό, με γνωστά αγαπημένα τραγούδια, αλλά κι αποκριάτικες μελωδίες.

Πριν το κάθε τραγούδι, δινόντουσαν και οι απαραίτητες πληροφορίες γι αυτό, δηλαδή από πού προέρχεται και σε τι αναφέρεται. Εντύπωση προκάλεσε ότι η Χορωδία του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας, τραγούδησε στην Βλάχικη διάλεκτο (υπήρχε συνοδευτικό έντυπο με μετάφραση των τραγουδιών).

Στην Διεύθυνση της Χορωδίας των Μικρασιατών και πιάνο, η Κατερίνα Λαγιώνη. Κρουστά, Φώτης Πανανόπουλος.

Υπεύθυνος Χορωδίας Βλάχων, ο Γιώργος Μανέκας.

Μαέστρος, επιμέλεια τραγουδιών και κειμένων για την Χορωδία της ΚΕΠΑ, η Δήμητρα Ζησέκα. Πιάνο, η Βαλεντίνα Φωκά.

Κλείνοντας, η κα Ζησέκα ευχαρίστησε τους συλλόγους για τη συμμετοχή τους σε αυτή την προσπάθεια, ανέφερε ότι πρώτη φορά ενώνονται οι δυνάμεις πολιτισμού κι εύχεται να σε κοινές εκδηλώσεις. Τέλος ευχήθηκε Καλές Απόκριες σε όλους!

Χορωδία Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Ημαθίας

Χορωδία Συλλόγου Βλάχων Βέροιας

Μεικτή Χορωδία ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας