Αυγουστιάτικη πανσέληνος μετά μουσικής σε Βεργίνα, Βέροια, Κοπανό

panselinos

Περισσότερες από 140 εκδηλώσεις, οι οποίες θα διεξαχθούν σε δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της χώρας, πλαισιώνουν φέτος τον εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου, που είναι το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015. Με τη συντριπτική πλειοψηφία τους να πραγματοποιούνται το βράδυ της πανσελήνου, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών, αστροφυσική παρατήρηση ή ελεύθερη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία το αργότερο ως τη μία το πρωί.

Στην Ημαθία, θα πραγματοποιηθούν τρεις συναυλίες στους εξής χώρους: 

Στον Αύλειο Χώρο του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών: Συναυλία έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής. Έναρξη εκδήλωσης: 21:30. Σε συνεργασία με τον Δήμο και την ΚΕΠΑ Βεροίας.

Στον Αύλειο Χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας: Μουσικοθεατρική παράσταση αναδρομής στην ελληνική μουσική. Συμμετέχουν: Σολίστ: Τσολάκης Αθανάσιος, Ουρσουζίδου Χαρίκλεια, Ανδρεάδου Μαρία, Πιάνο: Γούτης Μιχάλης. Χορωδία: Μεικτό Φωνητικό Σύνολο. Έναρξη εκδήλωσης: 21:30. Σε συνεργασία με τον Δήμο και την ΚΕΠΑ Βεροίας.

Στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας: Μουσική εκδήλωση. Έναρξη εκδήλωσης: 21:30. Σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας.

πηγή: www.kathimerini.gr