Εύηχη Πόλη: Με δυο συναυλίες στην Βέροια & μια στο Μακροχώρι πέφτει η αυλαία

TRANSCRIPTION ENSEMPLE

Με δυο συναυλίες στην Βέροια και μια στο Μακροχώρι θα πέσει σήμερα Δευτέρα η αυλαία του φετινού μουσικού φεστιβάλ "Βέροια Εύηχη Πόλη".  Ας δούμε τι μπορεί το κοινό να απολαύσει σήμερα και που:

9.00 μ.μ TRANSCRIPTION ENSEMBLE
Astor Piazzola Cuatro Estaciones Portenas & «Εποχές» του Piotr Ilitsch Tchaikovsky (1840-1893)

....βραδινή εορταστική συναυλία με το αριστουγηματικο εργο του Astor Piazzola Cuatro Estaciones Portenas και τη συλλογή «Εποχές» του Piotr Ilitsch Tchaikovsky (1840-1893) σε μεταγραφή για Τρίο με πιάνο, έργο όπου ο σπουδαίος συνθέτης έδωσε τον ιδιαίτερο χαρακτήρα κάθε μήνα του χρόνου σε ξεχωριστές μινιατούρες. Ταυτόχρονα με τη μουσική εκτέλεση, η video artist Χρύσα Τσοβίλη θα συντονίζει live μικρά επιλεγμένα αποσπάσματα βίντεο που θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια της μουσικής εκτέλεσης, τα οποία έχει προσαρμόσει ειδικά ακριβώς επάνω στη μουσική.

Το Transcription Ensemble (Γιώργος Κανδυλίδης – βιολί, Χρήστος Γρίμπας – βιολοντσέλο και Νίκος Ζαφρανάς – πιάνο) στοχεύει μέσα από τη συναυλιακή του δραστηριότητα στην πρωτότυπη ανάδειξη δημοφιλών έργων αλλά και λιγότερο γνωστών αριστουργημάτων του ρεπερτορίου σε μεταγραφή για μικρό σύνολο.

Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας _ είσοδος ελεύθερη

9.00 μ.μ ART GUITARISTAS

Οι ARTGUITARISTAS στην εύηχη πόλη ! παρουσιάζουν μουσικές και ιστορίες των ονείρων από όλο τον κόσμο ...

Η αγάπη για την κιθάρα,για την μουσική,και για την τέχνη των σπουδαστών του Δημ. Ωδείου Βέροιας ,η αναζήτηση του μαέστρου Πέτρου Ρίστα σε μουσικές που ξεπερνούν τα όρια της φαντασίας και το μπόλιασμα με ηχοχρώματα από άλλα μουσικά όργανα φλάουτο ,κλαρινέτο, βιολί, τσέλο, μαντολίνο, δημιούργησε την ορχήστρα των ARTGUITARISTAS .Σπουδαστές και πτυχιούχοι του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, σπουδαστές του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας και του Ωδείου Αριστοτέλης Νάουσας αποτελούν τους ARTGUITARISTAS

Το ρεπερτόριο τους περιλαμβάνει έργα των AsPiazzolla, Ol Bensa N Rota R Aubry Μ.Χατζιδάκι Π.Ρίστα G. Bregovic και άλλων !

Πάρκο Αγ.Αναργύρων _ είσοδος ελεύθερη

9.30μμ Λαϊκή Αναρχία

Η Λαϊκή Αναρχία θα εμφανιστεί στο Μακροχώρι στο πλαίσιο της Εύηχης Πόλης. Έξι μουσικοί με πολυετή εμπειρία στα λαϊκά πάλκα της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, με αξιοσημείωτες συνεργασίες στο ενεργητικό τους, με ατέλειωτο ρεπερτόριο κλασικού λαϊκού τραγουδιού ενώνουν τις φωνές και τα οργανά τους σε ένα πρόγραμμα "ατάκτως ερριμμένο" από τραγούδια ψαγμένα, αγαπημένα, λατρεμένα αλλά όχι πολύ παιγμένα ελλείψει λαϊκών πάλκων τα τελευταία χρόνια στην πόλη. Τόσα τραγούδια, τόσοι συνθέτες, τόσοι τραγουδιστές που να χωρέσουν σε ένα "τακτοποιημένο" πρόγραμμα;

Λεωνίδας Μουλαγιαννιός τραγούδι, μπαγλαμά
Δέσποινα Παγιούλα τραγούδι
Νίκος Ταλέας ακκορντεόν, τραγούδι
Μιχάλης Καλαϊτζής μπουζούκι
Σταύρος Κρομμύδας κιθάρα
Μίλτος Τσαλιγόπουλος κοντραμπάσο

Μακροχώρι _ Κεντρική Πλατεία _ είσοδος ελεύθερη