Εύηχη Πόλη: Μητσιάς, Βελετσιώτου, Τιμής Ένεκεν και Φιλαρμονική στο πρόγραμμα της Παρασκευής

mitsias veletsiotou

Με τρεις συναυλίες θα συνεχιστεί την Παρασκευή το μουσικό φεστιβάλ της Βέροιας με τίτλο "Εύηχη Πόλη". Το σημερινό πρόγραμμα θα ανοίξει η Φιλαρμονική της Βέροιας στην Πλατεία Ωρολογίου, θα ακολουθήσει το μουσικό σχήμα "Ένεκεν" στο Αρχαιολογικό Μουσείο και η βραδιά θα κορυφωθεί με την μεγάλη συναυλία του Μανώλη Μητσιά και της Φωτεινής Βελετσιώτου στην Πλατεία Ελιάς. Και οι τρεις συναυλίες είναι δωρεάν. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

filarmoniki

8.30 μ.μ Μουσικής ...Ιστορίες , από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βέροιας

Κάθε τραγούδι αντιπροσωπεύει έναν ολόκληρο κόσμο. Άλλοτε χαράς κι άλλοτε λύπης, άλλοτε έρωτα κι άλλοτε χωρισμού, όμως σίγουρα πάντοτε περί ζωής! Αυτές, της μουσικής... ιστορίες θα μας διηγηθεί η Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Βέροιας .

Δ/νση Ορχήστρας : Αντώνης Βιγκάτο

ΠΛΑΤΕΙΑ ΩΡΟΛΟΓΙΟY  είσοδος ελεύθερη

timis eneken

9.00 μ.μ "Τιμής Ένεκεν"

Το μουσικό σχήμα "Τιμής Ένεκεν" δημιουργήθηκε, με την μορφή ντουέτου, τον Ιανουάριο του 2014 από τον Αλέξανδρο Χασιώτη (κλασσική κιθάρα) και την Γεωργία Πετμεζά (τσέλο). Τον Σεπτέμβριο του 2014 γίνονται τρίο, με την προσθήκη του Δημήτρη Βίττη (κρουστά). Ερμηνεύουν συνθέσεις του Α.Χασιώτη ενορχηστρωμένες για τσέλο-κιθάρα-κρουστά, με ήχους επηρεασμένους από Δύση και Ανατολή και αρμονίες που συνδυάζουν το κλασσικό με το μοντέρνο. Επίσης οι "Τιμής Ένεκεν" ερμηνεύουν διασκευές γνωστών ευρωπαϊκών έργων (τάνγκο, βαλς, κινηματογραφικά, τζαζ κ.α).

AΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΕΡΟΙΑΣ  είσοδος ελεύθερη

10.00μ.μ ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΗΤΣΙΑΣ - ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ...με μνήμες απ'το παρόν και απ' το μέλλον....

Ο Μανώλης Μητσιάς και η Φωτεινή Βελεσιώτου, ανταμώνουν σε μια σειρά καλοκαιρινών συναυλιών που θα αφήσει εποχή.

Ο Μανώλης Μητσιάς είναι λυρικός ερμηνευτής με ειδικό βάρος, με μακρά πορεία, ανεξάντλητα σπουδαίο ρεπερτόριο και συνεργασίες που έχουν την υπογραφή όλων των μεγάλων του ελληνικού τραγουδιού. Η Φωτεινή Βελεσιώτου είναι η σπάνια φωνή με μνήμες απ' το παρόν και απ' το μέλλον, με τη φλόγα του αυθόρμητου και τη στόφα του ρεμπέτικου βιώματος.
Μαζί, οι δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες θα μας ταξιδέψουν μουσικά στο προσωπικό τους ρεπερτόριο και σε αγαπημένα μεγάλα τραγούδια από την ελληνική δισκογραφία.

Πλατεία Εληάς είσοδος ελεύθερη