Κοινωνική συνεταιριστική επειχείρηση στην καρδιά της Νάουσας

Το ΓΡΑΝΑΖΙ cafe - bar είναι μια ΚΟΙΝΣΕΠ (κοινωνική συνεταιριστική επειχείρηση) στην καρδιά της Νάουσας. Ξεκίνησε αρχικά να λειτουργεί σαν πολυχώρος πολιτισμού λίγο έξω από την πόλη, αλλά καθότι δεν ήταν εύκολη η πρόσβαση του, μεταφέρθηκε κεντρικά, Πλατείας Καρατάσου 8, εντός στοάς, και μετονομάστηκε σε "καφωδείον" για λίγο καιρό.

Ως ΚΟΙΝΣΕΠ διοικείται ισότιμα από τους δέκα συνεταίρους της (Νίκος Βαρούδης, Φώτης Νταβόρας, Κώστας Λαβασάς, Νατάσα Σεβαστίδου, Γιώργος Ταρπάνης, Γιάννης Μακρίδης, Λευτέρης Ταχυδρομίδης, Ξανθή Χονδρού Χιλλ, Κωνσταντίνος Αλεξανδρής, Σύλλογος Arville) οι οποίοι την έφτιαξαν με προσωπική εργασία, κόπο και μεράκι και η λειτουργία της βασίζεται στην επιδίωξη συλλογικού οφέλους, ενώ το κέρδος της προκύπτει από δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά το κοινωνικό συμφέρον. Τα κέρδη δεν διανέμονται στα μέλη της, εκτός αν τα μέλη αυτά είναι και εργαζόμενοι σε αυτή. Επιτυχημένα παραδείγματα Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο προσφέρουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να εργάζονται μαζί και να συστήνουν βιώσιμες επιχειρήσεις, οι οποίες δημιουργούν θέσεις εργασίας και προάγουν την ευημερία της κοινωνίας.

Το ΓΡΑΝΑΖΙ είναι ένας όμορφος και φιλόξενος χώρος, με μεγάλη αυλή - κήπο και ειδικά διαμορφωμένο παιδότοπο προσεχώς, όπου μπορεί καθημερινά κάποιος να απολαύσει πέρα από τα συνηθισμένα, φρεσκοκομμένο Βιενέζικο καφέ, τσίπουρο με μεζέ, gourme πιάτα, διάφορα ποτάκια και άφθονη βαρελίσια μπύρα, live εκδηλώσεις, εκθέσεις, παιχνίδια, αφιερώματα και μπορεί να παραχωρηθεί σε συλλόγους αλλά και ιδιώτες, για πάρτυ, συγκεντρώσεις, βιβλιοπαρουσιάσεις κλπ.