Το δρώμενο ‘Οι Καπεταναίοι’ από τον Σύλλογο Βλάχων Βέροιας

 

Ο Σύλλογος Βλάχων Βέροιας είχε την ευκαιρία να διοργανώσει για μία ακόμη χρονιά με μεγάλη επιτυχία,  το καθιερωμένο δρώμενο που έχει γίνει Θεσμός στην πόλη της Βέροιας, «ΟΙ ΚΑΠΕΤΑΝΑΙΟΙ» με  την συμμετοχή πλήθους κόσμου, την περασμένη Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015, στο σπίτι των Βλάχων.

Πιστοί φίλοι, μέλη και καλεσμένοι του Συλλόγου από άλλα μέρη της Ελλάδος, συγκεντρώθηκαν από νωρίς στην αυλή του σπιτιού του  Συλλόγου, όπου είχαν την ευκαιρία να γευτούν διάφορα ψητά με κρασί, τσίπουρο και πολλά εδέσματα που πολύ πρόθυμα προσέφεραν οι υπεύθυνοι του συλλόγου.

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε φέτος η συμμετοχή αλόγων που ίππευαν μέλη του Συλλόγου, καθ’ όλη την διαδρομή, δίνοντας ξεχωριστό μοναδικό χρώμα στο δρώμενο.

Το γλέντι «άναψε» όταν μέλη τους συλλόγου ντυμένοι  με τις γνήσιες παραδοσιακές στολές έδωσαν πολύχρωμη και εύθυμη  νότα συμπαρασύροντας όλους στο χορό, με το κέφι τους, τις χορευτικές τους φιγούρες και τα Βλάχικα τραγούδια τους.

Στις 7:30 το βράδυ το «μπουλούκι» με τις παραδοσιακές στολές και ο κόσμος που το συνόδευε, ξεκίνησαν την περιήγησή τους  στους δρόμους της πόλης, στην αγορά της Βέροιας, στην οδό Ελιάς ξεσηκώνοντας περαστικούς και καταστηματάρχες με τους ήχους των κλαρίνων και των νταουλιών να πάρουν μέρος στον χορό, δίνοντας το ξεχωριστό χρώμα  που ταιριάζει στις αποκριές, καταλήγοντας στην πλατεία Δημαρχείου  και έστησαν ένα γλέντι που διήρκησε πολλές ώρες.

Την εκδήλωση τίμησαν όχι μόνο με την παρουσία τους αλλά και με την ενεργή συμμετοχή τους, ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Βλάχων Βέροιας και επικεφαλής του Συνδυασμού Ενεργοί Πολίτες για τον Δήμο Βέροιας Κος  Νικόλαος  Μπέκης ,που έκλεψε την παράσταση με τις χορευτικές του δεξιότητες, ο Πρόεδρος του Τοπικού διαμε-ρίσματος Σελίου Κος Αντώνιος Πιτούλιας, Η Πρόεδρος του Μορφωτικού Συλλόγου Κουμα-ριάς Κα Αγορίτσα Τζίμα και πλήθος κόσμου, καλεσμένων και χορευτών από άλλες  χορευτικές ομάδες της πόλης μας.