ΚΕΠΑ: Ερώτημα προς τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας

kepa prog

Ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Βέροιας Γιώργος Σοφιανίδης έκανε την εξής δήλωση: "Με έκπληξη ενημερωθήκαμε σήμερα το πρωί από τα ΜΜΕ ότι η Όπερα της Βαλίτσας της Ε.Λ.Σ με τη νέα της παραγωγή «Καρμεν», αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», θα φιλοξενηθεί στις 31/3/2015 στο κινηματοθέατρο ΣΤΑΡ της Βέροιας .

Έκπληξη γιατί , ενώ ανάμεσα στις 22 πόλεις της Ελλάδας που θα περιοδεύσει και επελέγησαν για την παρουσίαση της δημοτικοί ή δημόσιοι χώροι , η Βέροια αποτέλεσε «εξαίρεση». Απευθυνθήκαμε άμεσα στο αρμόδιο γραφείο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και μας ενημέρωσαν ότι οι υποδείξεις των χώρων έγιναν από το Future Library και τις κατά τόπους συνεργαζόμενες βιβλιοθήκες , στην προκειμένη περίπτωση από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας.

Απευθύνουμε δημόσια προς τον Πρόεδρο και το Δ.Σ , το Δ/ντη και τον κάθε αρμόδιο από την πλευρά της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας , το παρακάτω ερώτημα : Γιατί αυτή η «απαξίωση» του Χώρου Τεχνών όταν πληροί όλες τις προδιαγραφές να φιλοξενήσει τις πλέον απαιτητικές παραγωγές;".