Οι Ανθισμένες Ροδακινιές της Βέροιας ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη

Ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας και το ΙΕΚ ESP παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας «Ανθισμένες Ροδακινιές». Από την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου ως τις 16 Φεβρουαρίου 2020, οι εικόνες του ολάνθιστου ροζ κάμπου της Βέροιας φιλοξενούνται στην ESP Gallery (Ναυμαχίας Έλλης 5 – Λαδάδικα) δίνοντας ανοιξιάτικο χρώμα και διάθεση στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα που έχουν διακριθεί στους διαγωνισμούς φωτογραφίας με θέμα τις Ανθισμένες Ροδακινιές και διοργανώνεται με την υποστήριξη της Fuji Film Hellas, της Ένωσης Φωτογράφων ΚΔ Μακεδονίας, του pttl.gr και της PROLAB.

Λίγα λόγια για φαινόμενο…

Κάθε χρόνο συμβαίνει ένα φαινόμενο μοναδικό στην ελληνική ύπαιθρο, εφάμιλλο των ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας. Το διάστημα από τις αρχές μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ο εύφορος κάμπος της Ημαθίας μεταμορφώνεται σε μια απέραντη ροζ θάλασσα από τις χιλιάδες ανθισμένες ροδακινιές. Η ροδακινιά, στις παραδόσεις της Ανατολής, θεωρείται "το Δέντρο της Ζωής του Επίγειου Παραδείσου" που παρέχει στους ανθρώπους ζωή και χαρά. Τα άνθη της ροδακινιάς, συμβολίζουν την άνοιξη, την αναγέννηση και ως συνέπεια τη γονιμότητα, ενώ έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης μεγάλων ζωγράφων όπως ο Van Gogh.

Κατά την περίοδο της ανθοφορίας, ο Τουριστικός Όμιλος Βέροιας διοργανώνει βιωματικές δράσεις, βόλτες με ποδήλατα και διαγωνισμούς φωτογραφίας για να ζήσουμε και να μοιραστούμε την ευφορία που δημιουργεί στην ψυχή μας το εντυπωσιακό θέαμα!

Info: Ανθισμένες Ροδακινιές, ESP Gallery (Ναυμαχίας Έλλης 5, Θεσσαλονίκη, περιοχή Λαδάδικα). Διάρκεια έκθεσης: 24/01 – 16/02. Ώρες λειτουργίας: ΔΕ-ΠΑ 10:00 – 17:00.