ΚΕΠΑ: Απολογισμός δράσεων 2019

Απολογιστικά στοιχεία για τις εκδηλώσεις του 2019 γνωστοποίησε η ΚΕΠΑ Βέροιας. Αναλυτικά, αναφέρει:

"Το 2019 πραγματοποιήσαμε 230 εκδηλώσεις , μεταξύ αυτών τρία (3) Διεθνή και τέσσερα ( 4) Πανελλήνια φεστιβάλ . Οργανώσαμε πολλές και ποικίλες ενότητες δράσεων στον ευρύτερο Δήμο Βέροιας, που περιλάμβαναν από εκπαιδευτικά προγράμματα , μικρές και μεγάλες συναυλίες , θεατρικές παραστάσεις , κουκλοθέατρο, παντομίμα, τσίρκο , θέατρο δρόμου, παρελάσεις κρουστών, εκθέσεις φωτογραφίας μέχρι παραδοσιακά «πανηγύρια» στα ορεινά χωριά του Δήμου Βέροιας ,περιοδεία στις γειτονιές της πόλης με τις ρεμπέτισσες Αγγέλους του Τσιτσάνη , θερινό σινέ και γαλλικές ταινίες . Γιορτάσαμε Παγκόσμιες Ημέρες , όπως την International Piano Day (δωρεάν είσοδος)αλλά και την Ημέρα της Γυναίκας(δωρεάν είσοδος) , την Ημέρα της Μουσικής(δωρεάν είσοδος) , την Ημέρα της Ποίησης , την Ημέρα του Θεάτρου κ.α. Καθιερώσαμε το νεανικό φεστιβάλ « Μουσική Εφηβεία» (δωρεάν είσοδος). Υποδεχθήκαμε κόσμο από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης (Ιαπωνία…) στο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βέροιας . Ζήσαμε μοναδικές στιγμές στο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου με σχήματα και καλλιτέχνες από 7 διαφορετικές χώρες του κόσμου (δωρεάν είσοδος)

Συνδιοργανώσαμε πολλές εκδηλώσεις όπως ενημερωτικές ημερίδες , βιβλιοπαρουσιάσεις , εκδηλώσεις Σχολείων , πολιτιστικών και αθλητικών Συλλόγων , Δημοσίων και ιδιωτικών Φορέων και ιδιωτών . Φιλοξενήσαμε και υποστηρίξαμε με δικά μας υλικοτεχνικά μέσα και προσωπικό πολλές άλλες εκδηλώσεις όπως του Κέντρου Πολιτισμού της Π.Κ.Μ. και της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας , της Ι.Μητροπόλεως Βεροίας Ναούσης και Καμπανίας , του Στρατού , του Α.Π.Θ. αλλά και συλλόγων Ειδικού Σκοπού (ΑμΕΑ).

Στεκόμαστε με σεβασμό στην παρουσία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του Λεωνίδα Καβάκου στο Χώρο Τεχνών (συμπαραγωγή ΚΕΠΑ) , στη φιλοξενία της Βασιλικής Ακαδημίας Μπαλέτου της Αγίας Πετρούπολης (έντεκα 11 sold out παραστάσεις με τον «Καρυοθραύστη» -συμπαραγωγή ΚΕΠΑ και με την υποστήριξη των Σχολών Χορού της Βέροιας, της Νάουσας και του Μακροχωρίου), στην εμφάνιση της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου (συμπαραγωγή ΚΕΠΑ, ποντιακών συλλόγων της Ημαθίας).

Επίσης , στην πρώτη συντονισμένη προσπάθεια να καθιερωθούν τα Πλατάνια Βεργίνας ως χώρος φιλοξενίας μεγάλων διοργανώσεων – φεστιβάλ ( συναυλία Γιάννη Χαρούλη , καλοκαίρι 2019).

kepa111

Στο μικρό αλλά υπέροχο Veria Jazz Festival , υπό την επιμέλεια της συντοπίτισσάς μας Χριστίνας Συριοπούλου.

Στην έκπληξη της φετινής εύηχης πόλης που ακούει MIMIS NIKOLOPOULOS BAND. Έπεται δυνατή συνέχεια …

Στη συνεργασία με την Πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα

Στο δωρεάν ετήσιο επιμορφωτικό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Πανεπιστήμιο Αιγαίου – ΚΕΠΑ – ΚΕΚ ΑΚΑΔΗΜΟΣ).

Αφήνουμε τελευταίες τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις , που πραγματοποιήθηκαν είτε για την ενίσχυση προσώπων είτε για την ενίσχυση φορέων (Γηροκομείο, Φιλόπτωχο ταμείο κ.α.).
Ένα μεγάλο ευχαριστώ : στη Φιλαρμονική μας , στο Ωδείο μας και τα τμ.πιάνου, στο μουσικό σχήμα «Μπούσουλας» , στο φωνητικό Σύνολο Μονόγραμμα , στη Χορωδία της ΚΕΠΑ, στη χορωδία του Συλλόγου Βεργίνας «Αιγές», στη Σχολή Χορού της ΚΕΠΑ, στη Σχολή Χορού «Μελίνα Παπαδοπούλου», στη Σχολή Χορού Lucie Tyler, στη Σχολή Χορού Εστίας Μουσών Νάουσας , στον Πολιτιστικό Σύλλογο Τριλόφου Ημαθίας αλλά και σε όλες τις άλλες Χορωδίες της Βέροιας , στους επιστημονικούς στους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους αλλά και σε ιδιώτες , εμπόρους , επιχειρηματίες και ανώνυμους πολίτες, χορηγούς και συμπαραστάτες μας.

Φεστιβάλ

 «Βέροια Εύηχη Πόλη » μουσικό φεστιβάλ (δωρεάν είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις)
 «Veria Puppet Festival», Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας της Βέροιας(δωρεάν είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις , εκτιμώμενοι θεατές
 «Veria Guitar Festival», Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της Βέροιας / μουσικό φεστιβάλ
 «Veria Dance Festival» , Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Βέροιας
 «Veria Jazz Festival” μουσικό φεστιβάλ
 «Μουσική Εφηβεία» μουσικό φεστιβάλ για νέους
 “Eβδομάδα Θεάτρου της ΚΕΠΑ» , γιορτή Θεάτρου

Ενότητες εκδηλώσεων
 «Κόκκινη Κλωστή Δεμένη , στο ΠεντάγραμμοΜπλεγμένη» Δημοτικό Ωδείο Βέροιας
 Εαρινές Συμφωνίες » Δημοτικό Ωδείο Βέροιας
 Πανελλήνια μαθητική συνάντηση Ορχηστρών Κιθάρας Δημοτικό Ωδείο Βέροιας
 Εβδομάδα Σχολικής Δημιουργίας ,τα Σχολεία της πόλης μας στη Στέγη

 Εκθέσεις
«Με την Κούβα στην καρδιά» έκθεση φωτογραφίας σε Συνεργασία με την Πρεσβεία της Κούβας

«Έκθεση ελεύθερος χρόνος και Συλλέκτες»

Καλοκαίρι
 «Η ΚΕΠΑ στα ορεινά του Δήμου Βέροιας με τους ΓΙΑΓΚΙΝΙ» μουσικό παραδοσιακό φεστιβάλ κατά το οποίο πραγματοποιήθηκαν 5 συναυλίες σε 5 ορεινές κοινότητες του Δήμου μας

 «Οι Άγγελοι του Τσιτσάνη στις γειτονιές » συναυλίες ρεμπέτικου στις γειτονιές της πόλης

Κινηματογράφος
 Θερινός Κινηματογράφος
 Φεστιβάλ Γαλλικών ταινιών

Κλασικός Χορός -Μπαλέτο
 “Ο Καρυοθραύστης » Έντεκα (11) παραστάσεις από τη Βασιλική Ακαδημία Μπαλέτου της Αγίας Πετρούπολης

Για το 2020 , προβλέπεται ένα νέο Φεστιβάλ
 «η Μονμάρτη της Βέροιας» σε συνεργασία με το «Μικρό Παρίσι των Αθηνών»

Οι παραπάνω εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Χώρο Τεχνών , στο θέατρο Άλσους , στην Αντωνιάδειο Στέγη , στα Πλατάνια Βεργίνας , στο Μουσείο Βασιλικών Τάφων στη Βεργίνα, στο Δικαστικό Μέγαρο Βέροιας, , στην Αγορά της Βέροιας, σε δημοτικές κοινότητες, σε πλατείες , πάρκα , δημόσιους χώρους κ.α. Οι μισές από αυτές ήταν με ελεύθερη είσοδο. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Βέροια Εύηχη Πόλη», η συναυλία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών , η συναυλία με αφορμή την Πανσέληνο του Αυγούστου, φεστιβάλ Κινηματογράφου, θερινός κινηματογράφος κ διήμερα προβολών, πολλές εκδηλώσεις-δρώμενα για παιδιά το μήνα Δεκέμβρη στην Πλατεία Δημαρχείου, Εβδομάδα Θεάτρου, , Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου της Βέροιας κ.α. .Αξίζει να σημειωθεί ότι ικανοποιήθηκαν στο 100% αιτήματα φορέων (Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ,Υπουργείο Γεωργίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμι, Μεραρχία , Δ/νση Τροχαίας, , Μουσικο Σχολείο Βέροιας κ.α) συλλόγων ειδικού σκοπού (, ΚεΜαΕΔ, Έρασμος, Παιδιά της Άνοιξης, Σύλλογος Καρκινοπαθών Ν.Ημαθίας κ.α) επιστημονικών συλλόγων (Δικηγορικός Σύλλογος Βέροιας, Ιατρικός Σύλλογος Ημαθίας) πολιτιστικών κ.α συλλόγων ( Λύκειο των Ελληνίδων Βέροιας , Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, Λαογραφικός Σύλλογος Βλάχων Βέροιας ,Σύλλογος Μικρασιατών Ν.Ημαθίας, , Θρακική Εστία Βέροιας, , Μ.Α.Σ «η Καλλιθέα», Π.Γ.Σ Βέροιας «ο Προμηθέας», όμιλος Φίλων Θεάτρου και Τεχνών Βέροιας, Μονόγραμμα, Μουσική Πολυφωνία κ.α) για διάθεση των χώρων της Αντωνιαδείου Στέγης και του Χώρου Τεχνών, προκειμένου να φιλοξενηθούν εκδηλώσεις τους , αλλά και για την παροχή τεχνικής υποστήριξης. Όλες οι παρακάτω εκδηλώσεις πραγματοποιηθήκαν όχι μόνο καθημερινές αλλά και Σαββατοκύριακα και σε επίσημες αργίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι παιδικές εκδηλώσεις της Κ.Ε.Π.Α είχαν σχεδόν όλες ελεύθερη είσοδο, ενώ σε όσες υπήρχε εισιτήριο προβλέπονταν δωρεάν είσοδος για συγκεκριμένο αριθμό παιδιών".