Νέο ΔΣ στην Πολιτιστική Εταιρεία Νάουσας "Αναστάσιος Μιχαήλ ο λόγιος"

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2019 η Γενική Συνέλευση της «Πολιτιστικής Εταιρείας Νάουσας, Αναστάσιος Μιχαήλ ο λόγιος».

Ο πρόεδρος του απερχόμενου Δ.Σ. κ. Αλέξανδρος Οικονόμου έκανε έναν σύντομο απολογισμό του έργου του Δ.Σ. κατά το διάστημα που μεσολάβησε από τις προηγούμενες εκλογές (2016-2019).

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην παρουσίαση του βιβλίου ΨΗΦΙΔΕΣ του κ. Μ. Βαλσαμίδη στις 4 Νοεμβρίου 2017, του βιβλίου ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ του κ. Μ. Μαρκοβίτη στις 2-5-2018, στην συνδιοργάνωση με την Εταιρεία Μελετών Ιστορίας και Πολιτισμού Ν. Ημαθίας και τον Δήμο Νάουσας της Β΄ Επιστημονικής Ημερίδας Τοπικής Ιστορίας με θέμα «Μιλάμε για τη Νάουσα του 20ου αιώνα» το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 και τέλος στην εκδήλωση, που συνδιοργανώθηκε με τον Όμιλο ΑΡΑΠΙΤΣΑ, με τον ομότιμο καθηγητή του ΑΠΘ κ. Τσαυτάρη, με θέμα «Η παράδοση και ο πολιτισμός με τη ματιά της σημερινής Βιοεπιστήμης» στις 31-3-2019.

Στη συνέχεια ανέφερε την συνέχιση έκδοσης του περιοδικού ΝΙΑΟΥΣΤΑ και την επικείμενη έκδοση του Λευκώματος με τίτλο «Νάουσα, μεταμορφώσεις του αστικού τοπίου» που έχει ήδη δρομολογηθεί.

Σχετικά με τις δράσεις της Εταιρείας για την επόμενη τριετία, πέρα από την συνέχιση της έκδοσης του τριμηνιαίου περιοδικού «Νιάουστα» που εκδίδει ανελλιπώς ο Σύλλογος πάνω από 40 χρόνια, προτείνεται η έκδοση, σε ένα ή περισσότερους τόμους, δημοσιευμάτων που αφορούν σε διάφορες πτυχές της ζωής της Νάουσας κατά το πρώτο μισό του 20ου αι., όπως συγκεντρώθηκαν από την έρευνα του μέλους του Δ.Σ. μας κ. Θεόδωρου Ζιώτα, στα αρχεία των εφημερίδων πανελλαδικής κυκλοφορίας της περιόδου αυτής. Ο τόμος θα περιλαμβάνει διάφορες θεματικές ενότητες όπως: Η απελευθέρωση της Νάουσας το 1912, Η κοινωνική ζωή στη Νάουσα, Η πολιτική κίνηση, Η εκπαίδευση, Εργατικά προβλήματα και συνδικαλιστικό κίνημα, Πολιτιστική και αθλητική ζωή, Αποκριές, Επισκέψεις προσωπικοτήτων κ.ά.

Από τις αρχαιρεσίες που διενεργήθηκαν προέκυψε το νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο της "Εταιρείας", το οποίο συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

1. Αλέξανδρος Οικονόμου, Πρόεδρος
2. Δήμητρα Τζάκη-Μπεσλίκα, Αντιπρόεδρος
3. Πέτρος Στοΐδης, Γεν. Γραμματέας
4. Ευγενία Ζάλιου-Μπασιακούλη, Ταμίας
5. Γεώργιος Μάλιος,
6. Θεόδωρος Ζιώτας και
7. Δημήτρης Πάζος, Μέλη