Ρουγκάτσια και γουρουνοχαρά στο Μακροχώρι

rougatsia makrox

Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία στις 24-25-26/12 αλλά και στις 31/12/2014 οι εκδηλώσεις του Λαογραφικού και Χορευτικού Συλλόγου Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων. Τα Ρουγκάτσια έκλεψαν την παράσταση όπως κάθε φορά, με τη λεβεντιά, το κέφι και την αγάπη τους για την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα μας.

Η γουρουνοχαρά η οποία πραγματοποιήθηκε στις 26/12, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού οι καλές καιρικές συνθήκες βοήθησαν ώστε όλοι όσοι επισκέφθηκαν το χωριό, να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, να δοκιμάσουν το κρέας που μαγειρεύονταν από νωρίς στα καζάνια αλλά και να πιούν στην υγεία όλων, από το κρασί παραγωγών του χωριού και της περιοχής μας.

gourounoxara

Το Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσους βοήθησαν με κάθε τρόπο να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις αυτές. Τις γυναίκες του συλλόγου που ακούραστα και με χαρά βοηθούν κάθε φορά, τους «καζανάδες» μας που από νωρίς ήταν εκεί, και με την αγάπη τους για το σύλλογο και την παράδοση μας δείχνουν κάθε φορά το μεγαλείο της απλότητας που ήξεραν οι παππούδες μας, τους εθελοντές μας που πάντα βοηθούν στις εκδηλώσεις, τον δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργιαζίδη, τους αντιδημάρχους κ.Παπαδόπουλο και Σοφιανίδη, τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Δ. Βέροιας κ. Κουλουριώτη, τους δημοτικούς συμβούλους Κ. Αγγελίνα, Σιακαβάρα, Τραπεζανλή , τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας κ. Κεχαΐδη, την πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ν. Νικομήδειας, τον κ. Παπαγιάννη, και φυσικά όλο τον κόσμο που μας συμπαραστάθηκε για ακόμη μία χρονιά.
Όμως ένα μεγάλο ευχαριστώ αξίζει στα αγόρια μας, τα Ρουγκάτσια μας, αλλά και στα κορίτσια που τα συνόδευαν, και που ακόμη και οι άσχημες καιρικές συνθήκες και το κρύο στις 31/12, δεν μπόρεσαν να τα σταματήσουν για να κάνουν αυτό που αγαπούν.

Ο Λαογραφικός και Χορευτικός Σύλλογος Ντόπιων Μακροχωρίου και Περιχώρων εύχεται σε όλους, ο καινούργιος χρόνος να φέρει την ειρήνη, την αγάπη και τη χαρά σε κάθε σπιτικό.