Παρουσιάσθηκε στην Μελίκη το λεύκωμα "Μάσκες"

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον μόνιμο πλέον εκθεσιακό χώρο, στη Μελίκη, μια ακόμη δράση του Συλλόγου των Φίλων του Εθνογραφικού Κέντρου Γιώργη Μελίκη-Κέντρου Έρευνας Μάσκας.

Πρόκειται για μία συνέργεια του Λαογραφικού και Εθνολογικού Μουσείου Μακεδονίας Θράκης και του Εθνογραφικού μας Κέντρου με αφορμή την έκδοση από το ΛΕΜΜ-Θ του λευκώματος Μάσκες από την ομώνυμη συλλογή.

Οι καθηγητές Βασίλης Νιτσιάκος και Ελευθερία Δέλτσου, ο γραφίστας και φωτογράφος Δημήτρης Λουζικιώτης, ο Γιάννης Μοσχόπουλος και ο Γιώργης Μελίκης αναφέρθηκαν με επιστημονικό και τεκμηριωμένο λόγο στη σημασία της Συλλογής και την θέση τους στην κοινωνική ανθρωπολογία.

Οι δεκάδες Φίλοι που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και η παρουσία δυο πολυπληθών ομάδων από Πάτρα και Λαμία δημιούργησαν μια θερμή ατμόσφαιρα και στους τρεις ορόφους του Κέντρου, αλλά και στην αυλή.

Οι ερωτήσεις και η συζήτηση που ακολούθησε μετά την παρουσίαση του λευκώματος έδωσαν το επίπεδο και την ποιότητα σε θέματα και αναζητήσεις της Λαογραφίας και της Έρευνας στο πεδίο του λαϊκού μας πολιτισμού.