Αναβίωσαν το έθιμο του Γαβουρμά στον Κοπανό

gavoyrmas

Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 13:00 μ.μ., ο Μορφωτικός Σύλλογος «Η ΜΙΕΖΑ» αναβίωσε, με μεγάλη επιτυχία και παρά το ψύχος, το έθιμο του «Γαβουρμά». Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κ.Καλαϊτζίδης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Δ. Μάντζιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Β. Τσουβάρα, κ.Θ.Γαϊτανίδη, κ. Δ. Σέπκα, κα. Δ. Μπαλτατζίδου, κα. Π.Τσαγκαλίδου και ο Πρόεδρος ΔΕΥΑΝ κ. Ι. Παρθενόπουλος, ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κοπανού κ. Χ. Στογιάννης και τα μέλη κ. Σ. Μπαλτατζίδης και Χ. Γιαλαμάς και τον κ. Σ. Γεωργιάδη μέλος τοπικού συμβουλίου Χαρίεσσας.

gavoyrmas2

Επίσης, ο κ. Χ. Καπουρτίδη, Πρόεδρος της Ε.Λ. Βέροιας, ο κ. Φ. Φανιάδης, Πρόεδρος της Ε.Λ. Νάουσας, ο κ. Π.Δουλγερίδης Πρόεδρος του συλλόγου «Ποντιακά Νιάτα» Ζερβοχωρίου και η κα. Η. Παμπουχίδου από τον νεοσύστατο ποντιακό σύλλογο Χαρίεσσας.

Στο πλαίσιο της εν λόγω εκδήλωσης το Δ.Σ. θα ήθελε να ευχαριστήσει τους χορηγούς της εκδήλωσης: το VAENI και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Γ. Φουντούλη, τον φούρνο του κ. Χ. Καραγιάννη, την εταιρεία ΜΠΙΚΑΣ Α.Ε, καθώς και τα Carrefour και ιδιαίτερα τον κ. Θ. Καρυπίδη για την ευγενή προσφορά τους. Ευχαριστίες τέλος και στους Κ. Κακουλίδη, Α.Ζουντουρίδη, Δ. Φουντουκίδη και φυσικά τον τραγουδιστή Α.Παρχαρίδη που για άλλη μια φορά κράτησαν συντροφιά με την μουσική τους, αλλά και στα παιδιά, τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου που εργάστηκαν σκληρά για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

mieza kalant

Κάλαντα

Τα φετινά χριστουγεννιάτικα κάλαντα ήταν διαφορετικά για τον Κοπανό. Παιδιά του πολιτιστικού συλλόγου «Η ΜΙΕΖΑ» φόρεσαν τις παραδοσιακές ποντιακές στολές τους και από το πρωί έδωσαν ένα διαφορετικό χρώμα στο χωριό τραγουδώντας ποντιακά κάλαντα και μοιράζοντας ρόδια στους κατοίκους. Το μεσημέρι επισκέφθηκαν και το Δημαρχείο όπου έψαλλαν τα κάλαντα στον νέο Δήμαρχο κ. Κουτσογιάννη, στον αντιδήμαρχο Πολιτισμού κ. Μάντζιο και στον αντιδήμαρχο Αθλητισμού κ. Δάγγα.