Παράσταση κουκλοθέατρου στην Αστερούπολη

 aster20141228ast050

Με την παρουσίαση της παράστασης κουκλοθέατρου "Ο κύκλος με την κούκλα" (μιας διαδραστικής παράστασης με γιγαντόκουκλες και ζωντανή μουσική – διασκευή του έργου του Μπρέχτ "Ο κύκλος με την κιμωλία") συνεχίστηκε την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα εκδηλώσεων της Αστερούπολης.

Ο Γιάννης Μόμτσιος και η Δέσποινα Καλπενίδου παρουσίασαν μια παράσταση που συμμετείχε στο διεθνές φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου και παντομίμας (Κιλκίς) καθώς και στην Παγκόσμια Ημέρα κουκλοθέατρου (Αθήνα) και ενθουσίασαν του μικρούς θεατές που βρέθηκαν στην Αστερούπολη το βράδυ της Κυριακής.

Η συνέχεια δόθηκε με τους "Τουρίστες", οι οποίοι ταξίδεψαν σε ροκ μονοπάτια τους επισκέπτες που παρέμειναν στον πεζόδρομο Πλατέος, παρά το ψιλόβροχο που έπεφτε.

Σχεδόν ταυτόχρονα με τα παραπάνω, οι επαγγελματίες μάγειρες που συνεισφέρουν και αυτοί ως εθελοντές στην Αστερούπολη ετοίμαζαν για τους παρευρισκόμενους ζεστές σούπες και λιχουδιές ενώ οι μικροί μας φίλοι για ένα ακόμη απόγευμα επισκέφτηκαν το Εργαστήρι του Αη Βασίλη για δημιουργήσουν για μια ακόμη φορά στολίδια και κατασκευές από χαρτόνι και πολλά-πολλά χρώματα.

Το πρόγραμμα της Δευτέρας 29/12/2014 είναι το ακόλουθο:

6.00: Δέκα μικροί φίλοι της Αστερούπολης, έγραψαν, σκηνοθέτησαν, έφτιαξαν σκηνικά και μας παρουσιάζουν το δικό τους θεατρικό "Μια ξεχωριστή Πρωτοχρονιά". Αξίζει να τους απολαύσουμε !

6.30: Διασκεδάζουμε παίζοντας με την πιο ξεχωριστή και ζαβολιάρα κλόουν "Μελί – Μελό". Παιχνίδι, ταχυδακτυλουργικά και πολλές εκπλήξεις μας περιμένουν!

7.00: Στο εργαστήρι του Αϊ Βασίλη "Ήρθαν τα Χριστούγεννα... καιρός για παραμύθια...". Αφήγηση Χριστουγεννιάτικων παραδοσιακών παραμυθιών από την Κατερίνα Κλεάρχου με τη συνοδεία μουσικών οργάνων εμπλουτισμένη με τραγούδια και κάλαντα...
Η Χρυσή και η Μαλάμω συναντούν τους καλικάντζαρους...Ένας μυλωνάς κρύβεται από τα καρκαντζέλια ώσπου ξημερώνει...και μια μάνα παραμονές των Χριστουγέννων βάζει στο φούρνο ένα ψωμί και βγάζει ένα... παιδί...!!!

8.00: Οι BORDO στην Αστερούπολη! Ένα νέο συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, υπόσχονται να μας ξεσηκώσουν με τη μουσική και τα τραγούδια τους!

Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων- Παιχνιδιών (Εργαστήρι Αϊ Βασίλη).
5.00-7.00: Παίζουμε δημιουργώντας.
7.00-8.00: Ανάγνωση Παραμυθιού.
8.00-10.00:Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές