Το χορευτικό τμήμα της Αστερούπολης παρουσίασε χορογραφίες σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς

aster20141225001

Η ημέρα των Χριστουγέννων ήταν η 2η ημέρα της "Αστερούπολης 2014" και αποκλειστικοί πρωταγωνιστές αυτή τη μέρα ήταν οι επίτιμοι προσκεκλημένοι, οι μικροί μας φίλοι και εθελοντές. Στη σκηνή βρέθηκε το χορευτικό τμήμα της Αστερούπολης, το οποίο παρουσίασε στους παρευρισκόμενους γονείς, συμμαθητές και επισκέπτες χορογραφίες σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και κέρδισε επάξια το χειροκρότημα όσων παρακολούθησαν.

Λίγη ώρα αργότερα τη σκυτάλη πήρε η θεατρική ομάδα της Αστερούπολης. Οι μικροί ηθοποιοί μας, παιδιά του Δημοτικού, παρουσίασαν μια διασκευή του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού του Ευγ. Τριβιζά "Ο Αη Βασίλης στη φυλακή με τους 83 αρουραίους", σε διασκευή – σκηνοθεσία των Κυριακού Αγνή, Μουρατίδου Αναστασία, Κορτσινίδου Κατερίνα.

Όλο το απόγευμα των Χριστουγέννων – όπως και κάθε απόγευμα, σε κάποιο άλλο σημείο του Πεζόδρομου Πλατέος, στο εργαστήριο του Αη Βασίλη, τα παιδιά με χαρτί, κόλλες, γκλίτερ, μικρές κορδέλες, στρασάκια αλλά και φυσικά υλικά όπως κουκουνάρια ή ξύλο, δημιουργούσαν με τις οδηγίες παιδαγωγών και εθελοντριών στολίδια. Επίσης οι ακόμη μικρότεροι άκουσαν και παραμυθάκια.

Το πρόγραμμα του απογεύματος της Παρασκευής 26 Δεκεμβρίου περιλαμβάνει τα εξής:

6.00: Θέατρο Σκιών με το έργο "Τα γράμματα στον Αϊ Βασίλη", από τον καραγκιοζοπαίχτη Καρόγλου Δημήτρη.
7.00: Μουσική συναυλία με καλλιτέχνες του τόπου μας, σε ένα ξεχωριστό έντεχνο-λαϊκό πρόγραμμα. Γινόμαστε όλοι μια μεγάλη παρέα και το διασκεδάζουμε !

Δραστηριότητες- Παιχνίδια στο Εργαστήρι Αϊ Βασίλη:
5.00-7.00: Παίζουμε δημιουργώντας.
7.00-8.00: Ανάγνωση Παραμυθιού.
8.00-10.00:Χριστουγεννιάτικες Κατασκευές