Ημερίδα για την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα πραγματοποιήθηκε στον Τρίλοφο (φωτογραφίες

Ημερίδα με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα – Γνώση, Δράση και Επιτυχία» διοργάνωσε ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Τριλόφου «Αριστοτέλης», στα πλαίσια των τριήμερων εκδηλώσεων της έβδομης γιορτής κρασιού, τσίπουρου και μούστου.

Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου, στο Αριστοτέλειο Πολιτιστικό Κέντρο Τριλόφου, με τη συμμετοχή αξιόλογων ομιλητών.

Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του συλλόγου Μαρία Καραγιάννη, η οποία στη συνέχεια συντόνισε τις ομιλίες, αναφερόμενη στα βιογραφικά των ομιλητών και απονέμοντας αναμνηστικά.

Ξεκινώντας τον λόγο πήρε η ασφαλίστρια Αγγελική Νταλιάνη, η οποία μίλησε για την προσωπική της διαδρομή. Έχοντας την ανάγκη να καθορίσει τον χρόνο που θα δούλευε και τα έσοδα που αποσκοπούσε να κερδίσει, σχεδίασε και οραματίστηκε τον δρόμο που βάδισε, καταρρίπτοντας τα αρνητικά στοιχεία του επαγγέλματός της. Πίστεψε στις ικανότητες της, και με γνώμονα τη σύνεση, τη γνώση, τον σεβασμό και την πίστη, απέδειξε ότι οι γυναίκες μπορούν να πετύχουν. Έκανε μία ιστορική διαδρομή για τον ρόλο της γυναίκες τα τελευταία 100+ χρόνια, κι έκλεισε την ομιλία της με το μήνυμα «γυναίκες ονειρευτείτε το αύριο, σχεδιάστε το και προχωρήστε, τολμήστε. Εσείς μόνες σας ορίζεται την τύχη σας!».

Έπειτα τον λόγο πήρε η μεταφράστρια Έλενα Ζήση, κατά το ήμισυ Βεροιώτισα, η οποία μίλησε για την καινοτόμα οικογενειακή επιχείρηση που διατηρεί στην Αθήνα. Όπως υποστηρίζει η ίδια, η κοινωνία αλλάζει μέσα από την εκπαίδευση κι όλοι οι νέοι και νέες πρέπει να έχουν πρόσβαση στην καριέρα που θέλουν. Τόνισε μάλιστα ότι θα πρέπει να γίνει ένα ‘πάντρεμα’ της ακαδημαϊκής εκπαίδευσης με την τεχνογνωσία των επιχειρήσεων. Επίσης θεωρεί πως η επιχείρηση και η επιχειρηματικότητα δεν έχει φύλο.

Ακολούθησε η ομιλία του αν. καθηγητή Μαιευτικής & Γυναικολογίας ΑΠΘ, Θεόδωρου Θεοδωρίδη, με καταγωγή από την Μελίκη, ο οποίος μίλησε για τον προληπτικό γυναικολογικό έλεγχο. Ο κος Θεοδωρίδης είπε ότι πρωτίστως θα πρέπει οι γυναίκες να είναι υγιής για να εφαρμόσουν τις τεχνικές επιχειρηματικότητας. Αναφέρθηκε στους παράγοντες που προκαλούν καρκίνο του τραχήλου, του ενδομήτριου, του μαστού και των ωοθηκών, ενώ τόνισε την σημασία του προληπτικού ελέγχου.

Συνέχισε ο κομμωτής Στέφανος Αγγελίδης, ο οποίος μίλησε για την εικόνα της σύγχρονης γυναίκας. Της γυναίκας που έχει πολλούς ρόλους κι επιθυμεί να είναι όμορφη και περιποιημένη καθημερινά, ώστε να παίρνει δύναμη να συνεχίζει. Έπειτα έδωσε γρήγορες και χρήσιμες συμβουλές, που θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους οι γυναίκες και αφορούσε το χτένισμα, το κούρεμα και το χρώμα των μαλλιών τους.

Κλείνοντας τον λόγο πήρε ο ασφαλιστικός πράκτορας Κυριάκος Χατζηστεφάνου, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «το φιλότιμο και πως αυτό βοηθάει στην εικόνα του ολοκληρωμένου ανθρώπου και τι ρόλο παίζει στην εικόνα μιας γυναίκας».

Τελειώνοντας, μοιράστηκε παραδοσιακή μουσταλευριά στους παρευρισκόμενους.

Μετά την ομιλία ακολούθησε η προγραμματισμένη συναυλία της Χριστίνας Μαραγκόζη με τον Νίκο Ράλλη.