Ο εορτασμός της Αγίας Παρασκευής στην Βεργίνα

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Βεργίνας «Αιγές» μαζί με τον Σύλλογο Παλατιτσιωτών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Συκιάς «Βάντα» γιόρτασαν την Αγία Παρασκευή, προστάτιδα της Βεργίνας, στην όμορφη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε ανήμερα του εορτασμού της το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιουλίου 2019 στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου στην πλατεία του χωριού.

Ο κόσμος που τίμησε με την παρουσία του και αυτήν την εκδήλωση του συλλόγου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τα αξιόλογα χορευτικά τμήματα των τριών συλλόγων της περιοχής των Αιγών που παρουσίασαν με υπερηφάνεια και ζωντάνια γνωστούς ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Γιατί η συλλογική μνήμη των ανθρώπων διατηρείται από γενιά σε γενιά και μέσα από την Παράδοση…

Ο Σύλλογος Βεργίνας εκφράζει για ακόμα μία φορά τις θερμές ευχαριστίες του στους δύο γείτονες συλλόγους, οι οποίοι συνέβαλλαν σημαντικά στην επιτυχία της εκδήλωσης. "Ευχαριστούμε πολύ τους χοροδιδασκάλους και τους χορευτές όλων των χορευτικών τμημάτων, ενώ για τους ποντιακούς χορούς καμαρώσαμε τα παιδιά του συλλόγου Βεργίνας Κώστα Πεκιαρίδη στη λύρα, Γιώργο Φιγκόπουλο στο τραγούδι και Θοδωρή Χριστοδουλόπουλο στο νταούλι. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο ιερέας της Ενορίας μας πατήρ Μακάριος, ο βουλευτής κ. Αναστάσιος Μπαρτζώκας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Αριστομένης Λαζαρίδης και Αλέξανδρος Τσαχουρίδης και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Βεργίνας κ. Μανόλης Εμμανουηλίδης. Τέλος, ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εκείνους που στηρίζουν ποικιλοτρόπως τις δράσεις του συλλόγου, χωρίς τους οποίους η προσπάθεια αυτή δε θα μπορούσε να συνεχιστεί", αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.