Άναψαν και φέτος οι φωτιές στην γειτονιά της Κυριώτισσας (φωτογραφίες, βίντεο)

Για ακόμη μια χρονιά άναψαν οι φωτιές στην οδό Γρηγορίου Ξενοπούλου, μπροστά στον Άγιο Βλάσιο, στη γειτονιά της Κυριώτισσας.

Η δημιουργική ομάδα της "Κίνησης Πολιτών για την Αισθητική και την Αρχαιολογική Προστασία της Κυριώτισσας" παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής 23 Ιουνίου, δράσεις που συνδέονται με την περιοχή, το τοπικό γλωσσάρι και τη μνήμη της πόλης.

Ξεκινώντας οι θεατές παρακολούθησαν σε βίντεο έναν σύντομο απολογισμό από τις δράσεις της Ομάδας, την χρονιά που πέρασε.

Έπειτα, στο πολιτιστικό μέρος της εκδήλωσης, παρακολούθησαν την αφήγηση της ιστορίας «Το όνειρο του Μήτρη», ενώ ακολούθησε δραματοποίηση των ιστοριών «Ο Τελάλης», «Η κυρά Μαριγούλου και ο Πρίγκιψ», «Το κερί της μαμής» και η θεατρική παράσταση «Τα κορίτσια της Μαργιορίτσας» (δε'ιτε το βίντεο)

Κλείνοντας οι συντελεστές ανέβηκαν στην σκηνή και τραγούδησαν παραδοσιακά τοπικά τραγούδια, την ίδια ώρα που στους παρευρισκόμενους κερνούσαν τα μέλη της Ομάδας, νόστιμα εδέσματα και λικέρ.

Στη συνέχεια μικρά και μεγάλα παιδιά, που φέτος ήταν πολύ περισσότερα, έπαιξαν το παραδοσιακό παιχνίδι, όπου από ένα ταψί γεμάτο καραμέλες κι αλεύρι έπρεπε να τις πιάσουν με το στόμα τους.  

Στο τέλος άναψαν οι φωτιές του Αγιαννιού κι όσοι παραβρέθηκαν εκεί δοκίμασαν να περάσουν επάνω από αυτές.