Το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας στο European School Radio

  

Από το ΕΠΑΛ Αλεξάνδρειας ανακοινώθηκαν τα εξής:

“Φέτος το σχολείο μας συμμετέχει με μια ομάδα 20(!) μαθητών της Α' τάξης, στα πλαίσια του μαθήματος Ερευνητική Εργασία. 

  • Τι είναι το μαθητικό ραδιόφωνο;
  • Πώς μπορώ να ακούσω τις εκπομπές του; 

Τις απαντήσεις θα τις βρείτε στο παρακάτω δελτίο τύπου που δημοσιεύει το ESR για τα γενέθλιά του.

Eδώ ακούστε το πρώτο μας σποτ.

Πρώτη εκπομπή Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014 5μμ. 

20 Δεκεμβρίου 2014, τρία χρόνια European School Radio 

Στις 20 Δεκεμβρίου 2014, η επίσημη έναρξη για το νέο πρόγραμμα 2014-2015 του European School Radio, του Πρώτου Μαθητικού Ραδιοφώνου. 

European School Radio, πάνω από 175 σχολεία και πάνω από 1000 μαθητές/παραγωγοί ραδιοφωνικών εκπομπών συμμετέχουν στο νέο και ανανεωμένο πρόγραμμα του European School Radio, το πρώτο διαδικτυακό σχολικό και μαθητικό ραδιόφωνο http://blogs.sch.gr/esrblog/ στην Ελλάδα!

 Ακολουθήστε μας στο πάρτυ γενεθλίων και την παρουσίαση του προγράμματος και επίσημη έναρξη της ραδιοφωνικής χρονιάς. Μια μεγάλη γιορτή σε ένα ζωντανό πρόγραμμα το απόγευμα του Σαββάτου 20 Δεκεμβρίου 2014. Από τις 6.00 περίπου το απόγευμα μέχρι και τις 10.00 ίσως και 11.00 το βράδυ οι παραγωγοί και dj΄s του ESRadio θα δίνουν το ρυθμό που θα ακολουθήσουμε όλοι μας. Στα μικρόφωνα και τις συνεντεύξεις μαθητές και μαθήτριες - παραγωγοί του ESRadio που ήδη παρουσιάζουν ή ετοιμάζουν τις εκπομπές τους. Οι ραδιοφωνικές ομάδες των συνεργαζόμενων σχολείων μιλούν για τις νέες εκπομπές και δίνουν το στίγμα του νέου προγράμματος, που είναι πολυθεματικό και πολύγλωσσο.

Το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο, European School Radio (esradio.mysch.gr), είναι μια πρωτότυπη δράση η οποία εντάσσεται σε μια ευρύτερη εκπαιδευτική φιλοσοφία που θέλει το μαθητή να βλέπει το σχολείο ως χώρο δημιουργίας και έκφρασης. Το Μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο προβάλλει τις ιδέες, τις δημιουργίες, τις ανησυχίες της μαθητικής κοινότητας και τις επικοινωνεί με το σήμερα. 

Είναι το ραδιόφωνο που το πρόγραμμά του δημιουργείται σε όλη την Ελλάδα, από σχολικές ραδιοφωνικές ομάδες και ακούγεται σε όλο τον κόσμο. Στα τρία χρόνια λειτουργίας του δημιουργήθηκαν πάνω από 2.500 εκπομπές και συμμετείχαν ραδιοφωνικές ομάδες από 300 σχολεία και 2000 μαθητές/μαθήτριες.

Είναι το ραδιόφωνο που κάνει πράξη την επικοινωνία μεταξύ των μελών της σχολικής κοινότητας στην Ελλάδα και την Ευρώπη. 

Ξεκινήσαμε και είμαστε όλοι εδώ! Ακολουθήστε μας. 

Συντονιστείτε στο European School Radio, http://esradio.mysch.gr 

European School Radio, το δικό μας ραδιόφωνο, ραδιόφωνο ανοιχτό στην καρδιά και το μυαλό.”