Την εορτή της Μητέρας τίμησε το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας (φωτογραφίες)

Την Υπαπαντή του Χριστού και εορτή της Μητέρας τίμησε το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας, το πρωί του Σαββάτου, 2 Φλεβάρη.

Τα μέλη του ΔΣ, μέλη και φίλοι του συλλόγου, μετά τον εκκλησιασμό στον Ιερό Ναό Υπαπαντής του Χριστού Βέροιας, συγκεντρώθηκαν στο art – café ‘εκτός χάρτη’, για να τιμήσουν την Ελληνίδα Μάνα, ενώ σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας πραγματοποιήθηκε η ομιλία με θέμα "Μητέρες, Γυναίκες, ισότητα των φύλων και ο ρόλος του Συμβουλευτικού Κέντρου Βέροιας".

Αφού κεράστηκαν όλοι εκλεκτά εδέσματα που προσέφερε το Λύκειο Ελληνίδων και καφέ, παρακολούθησαν την ενδιαφέρουσα ομιλία από τις εκπροσώπους του Συμβουλευτικού Κέντρου Βέροιας.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος του Λυκείου Έλλη Μάλαμα και στη συνέχεια τον λόγο πήρε η Ψυχολόγος Έφη Τσαπαροπούλου, η οποία μίλησε για την Γιορτή της Μητέρας, που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 2 Φεβρουαρίου. Αναφέρθηκε σε ιστορικά γεγονότα και στον ρόλο της γυναίκας κατά την προϊστορική εποχή, στην Αρχαία Σπάρτη, στο Βυζάντιο, στον Μεσαίωνα, την Αναγέννηση… Μίλησε για τον ρόλο της γυναίκας, ως μητέρα, σύζυγος, εργαζόμενη, ενώ στη συνέχεια έδωσε την σκυτάλη στην Κοινωνική Λειτουργό του Συμβουλευτικού Κέντρου Χαρούλα Νατσιοπούλου, όπου μίλησε για το έργο που προσφέρει στο Κέντρο.

Όπως είπε σκοπός του Κέντρου είναι να στηρίξουν όποια γυναίκα (οι γυναίκες συνήθως είναι περισσότερες από τους άνδρες) χρειάζεται βοήθεια, στον Νομό Ημαθίας, αλλά και γειτονικούς. Οι υπηρεσίες που παρέχονται είναι δωρεάν. Ξεκινούν με μία πρώτη συνεδρία, για να δουν τι χρειάζεται η γυναίκα (σε όποια κοινωνική ομάδα κι αν ανήκει, ΑμεΑ, μονογονεϊκή οικογένεια, θύμα κακοποίησης κ.α.) και ακολούθως απευθύνεται είτε στην ψυχολόγο είτε στην νομική σύμβουλο. Το Κέντρο πραγματοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης σε σχολεία της περιοχής μας, συμμετέχει σε συνέδρια, ημερίδες, ενώ παράλληλα ενημερώνει φορείς (αστυνομία κ.α). Κλείνοντας ανέφερε ότι έως σήμερα έχουν αντιμετωπίσει 400 περιπτώσεις.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η κ. Τσαπαροπούλου, η οποία είπε ο ρόλος του Κέντρου είναι συμβουλευτικός κι αντιμετωπίζει ποικίλα θέματα. Το βήμα που κάνει η κάθε γυναίκα είναι πολύ προσωπικό. Η γυναίκα βρίσκει μέσω του διαλόγου τον δρόμο της. Παράλληλα παρουσίασε φωτογραφίες από ζωγραφιές που έφτιαξαν γυναίκες που αντιμετώπισαν περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας.

Στο τέλος τον λόγο πήρε η Νομική Σύμβουλος Σταυρούλα Λυμούση, η οποία μίλησε για την νομική διαδικασία που θα ακολουθηθεί και τα δικαιώματα των γυναικών. Τι θα πρέπει να γίνει από την στιγμή που η γυναίκα έρθει σε επαφή με το Συμβουλευτικό Κέντρο και στο πως κινούνται νομικά. Σημαντικός είναι ο ρόλος του εκπαιδευτικού ειδικά εάν διαπιστώσει σημάδια βίας στα παιδιά.

Τελειώνοντας ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή των παρευρισκόμενων γυναικών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε η υποψήφια δήμαρχος Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά, οι υποψήφιες δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη Βοργιαζίδη Μαρία Παπαιωάννου και Αναστασία Λαζαρίδου και πλήθος κόσμου.

Το Λ.Ε.Β. σας ενημερώνει ότι ο αποκριάτικος χορός του θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου και ώρα 9μμ, στο κέντρο 'Ακρόπολη'.