Η ποιητική συλλογή «Λοξές Ματιές» του Δημήτρη Τρωαδίτη θα παρουσιαστεί στη Νάουσα

H Λογοτεχνική Συντροφιά Νάουσας διοργανώνει παρουσίαση της ποιητικής συλλογής με τίτλο «Λοξές Ματιές» του Δημήτρη Τρωαδίτη, απόδημου Έλληνα. Πρόκειται για μια διαδρομή σε ποιητικά και μουσικάμονοπάτιαπου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στον όροφο του καφέ ΝΕΟΝ. Ο ποιητής θα μιλήσει για τους απόδημους ποιητές και ποιήτριες της Αυστραλίας.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει η κα Λίνα Βαταντζή, καθηγήτρια αγγλικής φιλολογίας, που θα μιλήσει για την ποιητική συλλογή. Το βιογραφικότου ποιητή θα παρουσιάσει η κα Πόπη Γιόκαλα. Ποιήματα θα απαγγείλουν τα μέλη της Λογοτεχνικής Συντροφιάς Αγγελιδάκης Γιώργος, Γιάντσης Μερκούριος, Κολτσάκη- Ρέντη Μαρία και Σακαλής Γρηγόρης. Με την μουσική τους θα επενδύσουν η Μαριάμ Σεπιτάνου, τραγούδι και η Δέσποινα Μιχαηλίδου, κιθάρα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Βιογραφικό του Δημήτρη Τρωαδίτη: Γεννήθηκετο 1959 στηνΑθήνα. Στατέλητηςδεκαετίαςτου 1970 μεαρχέςτηςδεκαετίαςτου 1980 συμμετείχε σε ομάδα θεάτρου σκιών και σε μουσικό συγκρότημα.

Το 1992 εγκαταστάθηκε μόνιμα στη Μελβούρνη της Αυστραλίας όπου εργάζεται και γράφει στη βιβλιογραφική στήλη της εφημερίδας "Νέος Κόσμος". Ποιήματά τουέχουν βραβευθεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και, επίσης, ασχολείται με την ποιητική μετάφραση.

Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές "Ηοργή, τοόνειροκαιηζωή" (1997), "ΧωρίςΠροοπτική" (2009), "ΗΜοναξιάτουΧρόνου" (2012), "υπολήψεις – απόπειρες" (2013), «Μια Κόκκινη Ανάταση» (2016), Ωδή στο Ανικανοποίητο», «Ακροβασίες» (2017), και «Λοξές Ματιές» (2019).