«Δεν πλέκουμε μόνο τις Τρίτες»: Ομαδική έκθεση στην Γκαλερί Παπατζίκου

Η γκαλερί Παπατζίκου, την Τρίτη 19 Ιουνίου στις 20.30 το βράδυ, εγκαινιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο "Δεν πλέκουμε μόνο τις Τρίτες".

"Οι συναντήσεις της πλεκτικής ομάδας "Πλέξη - girls" γίνονται κάθε Τρίτη, αλλά το πλέξιμο δεν περιορίζεται μόνο σε αυτή την ημέρα και οι συγκεντρώσεις των γυναικών δε γίνονται μόνο για το συγκεκριμένο σκοπό. 

Η τέχνη της ύφανσης υπήρξε στο επίκεντρο των ελληνικών μύθων και θρύλων. Στην Ελληνική λαογραφία αποτελούσε μια ενοποιητική διαδικασία, ένα κοινωνικό γεγονός που λάμβανε χώρα εντός του οίκου, καθώς οι γυναίκες μαζεύονταν στα σπίτια και πλέκανε παρέα. 
Το νήμα όμως παίρνει και συμβολικές διαστάσεις, καθώς είναι αυτό που δημιουργεί δεσμούς, δεσμοί που ενώνουν την παράδοση με τη νεωτερικότητα.

Στη σύγχρονη τέχνη το νήμα, η κλωστή, το πανί, χρησιμοποιούνται ως υλικά έρευνας για την παραγωγή εικαστικού έργου από πολλούς καλλιτέχνες.

Στην παρούσα έκθεση τέσσερις Έλληνες καλλιτέχνες, η Ιάνθη Αγγελίογλου, η Σταυρούλα Καζιάλε, η Μαρία Παναγιώτου και ο Γιώργος Τσακίρης, μαζί με τις "Πλεξη-girls", παρουσιάζουν έργα τους που έχουν δημιουργηθεί με βάση το νήμα.

* Συμμετέχει η ομάδα playback theather - ''Coo-Action".
Επιμέλεια έκθεσης: Ηλέκτρα Σπινθηροπούλου

Διάρκεια έκθεσης: 19 Ιουνίου έως 30 Ιουλίου.

Τον Αύγουστο, κατόπιν ραντεβού", αναφέρει η ανακοίνωση.