Έκθεση εικαστικής δημιουργίας των εργαστηρίων του συλλόγου «Το Σπίτι της Γιαγιάς Μαρίκας» (φωτογραφίες)

«Το Σπίτι της Γιαγιάς Μαρίκας» ταξιδεύει με την Κιβωτό…

Έκθεση των εικαστικών εργαστηρίων και κουκλοθεάτρου του συλλόγου «Το Σπίτι της Γιαγιάς Μαρίκας» φιλοξενείται από την Κυριακή 25 Μαρτίου και για ακόμη μία εβδομάδα στο καφέ-μπαρ Κιβωτός, στην Βέροια.

Μαθητές των εικαστικών εργαστηρίων που παρακολουθούν για δεύτερη χρονιά μαθήματα στον σύλλογο, με καθηγητές τον Ζάχο Σεργίου και τον Θοδωρή Μαυρίδη και παιδιά από 2,5 ετών από το τμήμα «Παίζοντας με την τέχνη», εκθέτουν τα έργα τους στον χώρο του καταστήματος.

Στο τμήμα κουκλοθεάτρου τα παιδιά μαθαίνουν την κατασκευή πρωτότυπης κούκλας, είτε είναι μάσκα είτε θέατρο σκιών. Κάθε φορά τα παιδιά εμψυχώνουν ρόλους όχι σε ένα έτοιμο έργο. Δημιουργούν το δικό τους. Μέσα από την κούκλα, το ύφασμά της ή την έκφρασή της, τα παιδιά καλούνται να δημιουργήσουν τη δική τους ιστορία και να μιλήσουν για τα συναισθήματα.

Οι μάσκες με τα αρχαία τέρατα είναι επηρεασμένη από την εποχή της Αρχαίας Ελλάδος. Τα παιδιά θα αλλάξουν τις ιστορίες και θα προσπαθήσουν να τις διακωμωδήσουν.

Στον ίδιο χώρο εκτίθενται και οι λαμπάδες του συλλόγου με σκοπό την οικονομική ενίσχυσή του.

Η υπεύθυνη του συλλόγου Βάσω Αρελάκη ευχαριστεί τους υπευθύνους του café bar «Κιβωτός», που άνοιξε τις πόρτες του στα παιδιά που συμμετέχουν στα εργαστήρια του συλλόγου «Το Σπίτι της Γιαγιάς Μαρίκας» και τους έδωσε την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους.

 Ποιος είναι αυτός ο σύλλογος θα αναρωτιούνται κάποιοι που δεν τον γνωρίζουν.

«Το Σπίτι της Γιαγιάς Μαρίκας» είναι μια ομάδα ανθρώπων γονέων, εκπαιδευτικών, επιστημόνων, καλλιτεχνών που λειτουργεί με στόχο να δώσει στα παιδιά το χώρο να εκφραστούν και να δημιουργήσουν δικής τους έμπνευσης έργα που προωθούν την μάθηση μέσα από το παιχνίδι. Με λίγα λόγια τα παιδιά που συμμετέχουν στα εργαστήρια μαθαίνουν, παίζουν, δημιουργούν, εκφράζονται και κυρίως ... χαίρονται με έμπνευση τις τέχνες. Λογοτεχνία, ζωγραφική, θέατρο, μουσική γίνονται οι αφορμές για να περάσουν δημιουργικά τα απογεύματά τους μακριά από τα ... θρανία!

{jlex}flickr:72157665369626807{/jlex}