Πραγματοποιήθηκε η 1η έκθεση χειροτεχνών στην Βέροια (φωτογραφίες)

Η πρώτη έκθεση χειροτεχνών πραγματοποιήθηκε το διήμερο 1 & 2 Απριλίου στον νέο πολυχώρο έκφασης Prismatique Project* στην Βέροια.

Επρόκειτο για μία διαφορετική έκθεση που φιλοξένησε χειροποίητες δημιουργίες από καλλιτέχνες με πολύ μεράκι κι αγάπη γι αυτά που δημιουργούν.

Δημιουργοί με εκφραστικές ανησυχίες παρουσίασαν χειροποίητες κρέμες σώματος και προσώπου με βάση το κερί και τα αιθέρια έλαια (Mentha Piperita), χειροποίητες τσάντες από κουρελούδες βαμβακερές ή δερμάτινες σε όμορφα χρώματα και σχέδια, με προσωπικά στοιχεία αλλά κι από το Ρουμλούκι (koureloubags), εικαστικές κούκλες που έφτιαξε η Βάσω Αρελάκη (Σπίτι της Γιαγιάς Μαρίκας) με την Δήμητρα Θεοδώρου, με επιρροές από προσωπικά βιώματα κι ονόματα που ταιριάζουν στο στυλ της κάθε μίας, πλεκτά σάλια, παιδικά σκουφάκια, κορδέλες για τα μαλλιά και πρωτότυπες καρφίτσες από τσόχα, κοσμήματα, second hand ρούχα και βιβλία, λαμπάδες κ.α.

*Prismatique, Πολιτιστικός οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

Η ομάδα δημιουργήθηκε τον Δεκέμβρη του 2017. Ο κύριος λόγος που οδήγησε στην ίδρυσή του ήταν το ενδιαφέρον των μελών της και η επιθυμία τους να δημιουργήσουν μια ανοιχτή πλατφόρμα, ένα σημείο συνάντησης νεανικού κοινού και καλλιτεχνών που μέσα από δράσεις, events, performances, lives, προβολές, εκθέσεις θα έχουν τη δυνατότητα να ανταλλάζουν απόψεις και να προσεγγίζουν κάθε μορφή έκφρασης. Γενικότερος στόχος της ομάδας είναι να προκύψει ένα εναλλακτικό περιβάλλον, μια νεανική, ξεχωριστή ματιά.

Ο χώρος λειτουργεί ως:

Exhibition Space: Εικαστικές – συμμετοχικές δράσεις

Impulse/Performance space: Χώρος παρουσιάσεων, δημιουργικότητας, προβών

Just Space: Δραστηριότητες αναψυχής, θεματικά party, χώρος χαλάρωσης

Η ομάδα prismatique στεγάζεται σ’ένα πολύ γνωστό σημείο της πόλης (κέντρο-απόκεντρο) επί της οδού Πιερίων 3, κι αποτελείται από τους:

Δημοσθένης Φραντζής, Πέτρος Γεωργίου, Θέμης Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Κουθούρης, Έλλη Κουθούρη, Μίμης Νικολόπουλος, Κωνσταντίνος Τροχόπουλος, Κωνσταντίνος Θώμογλου, Αναστασία Δίγκα, Ζαφείρης Φαχούρης

{jlex}flickr:72157692080474852{/jlex}