Την αγάπη για το βιβλίο και το διάβασμα μετέφεραν οι ομάδες του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας με δρώμενα στην πόλη (φωτογραφίες, βίντεο)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου 2017, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας συμμετείχαν και γιόρτασαν στην πόλη της Βέροιας με το σύνθημα «Αυτοσχεδιάζω –Διαβάζω- Ζω».

Όλες οι ομάδες του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας που συμμετείχαν στο δρώμενο «Αυτοσχεδιάζω – Διαβάζω - Ζω» συγκεντρώθηκαν στις 11 το πρωί στην πλατεία Εληάς, σε μια προσπάθεια να περάσουν το μήνυμα «Αγαπάω το βιβλίο, το έχω, το διαβάζω. Διαβάζω στο σπίτι, στην εξοχή, διαβάζω στη θάλασσα, διαβάζω στο καφέ, διαβάζω στην πλατεία, διαβάζω στο λεωφορείο, στην παιδική χαρά, ταξιδεύοντας... Διαβάζω... όπου σταθώ κι όπου βρεθώ!».

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε με ένα μοβ βιβλίο που πέρασε από όλα τα παιδιά που συμμετείχαν. Οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βέροιας, στην παιδική χαρά και το πάρκο των Αγίων Αναργύρων, στις πλατείες και τους πεζοδρόμους της πόλης, όπου η κάθε ομάδα, με ένα βιβλίο στο χέρι και μουσική πραγματοποίησε μοναδικά δρώμενα, με το σύνθημα «Διαβάστε βιβλία». Σκοπός, η διάδοση της αγάπης για το βιβλίο μέσω του μοιράσματος της εμπειρίας της ανάγνωσης με το διερχόμενο κοινό.

Η εκδήλωση έκλεισε στο σιντριβάνι της πλατείας Εληάς, όπου όλες οι ομάδες του ΔΗΠΕΘΕ (13 ομάδες), έκατσαν σε κύκλο, κρατώντας μοβ μπαλόνια, ένα παιδί διάβασε το παραμύθι το «Μοβ μπαλόνι», ενώ στη συνέχεια τα παιδιά άφησαν όλα τα μπαλόνια να φύγουν ψηλά στον ουρανό.

Τις ομάδες του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας καθοδήγησαν οι δάσκαλοι των ομάδων, Κωνσταντίνος Αποστολίδης, Πέτρος Μαλιάρας, Δήμητρα Σταματίου, Χρήστος Κυπαρισσόπουλος και Μαρία Κυροπούλου.

{jlex}flickr:72157679779260543{/jlex}