Πρωτότυπη η μετάβαση της περιοδικής έκθεσης «Πρόσωπο ή προσωπείο» (φωτογραφίες)

Με μια μοναδική, πρωτότυπη performance με τίτλο «Προσωποποίηση», έγινε η μετάβαση της περιοδικής έκθεσης σύγχρονης τέχνης «Πρόσωπο ή Προσωπείο» στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, το Σάββατο 21 Ιανουαρίου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Προϊσταμένη της Ε.Φ.Α. Ημαθίας, Αγγελική Κοτταρίδη, η οποία καλωσόρισε τους νέους επισκέπτες της έκθεσης, λέγοντας πως κάθε μήνα θα γίνονται τέτοιες εκδηλώσεις, όπως η σημερινή. Έπειτα προετοίμασε το κοινό για το ιδιαίτερο και πρωτότυπο δρώμενο, που θα το εισήγαγε στο «Προσωπείο».

Η performance βασίστηκε σε μια ιδέα του επιμελητή της έκθεσης, Γιώργου Λιόλιου, και σε κείμενα των Γαστόν Μπακέρο – Οκτάβιο Παζ, διασκευασμένα από τον ίδιο. Στη σκηνοθεσία, o Γιώργος Λιόλιος συνεργάστηκε με την Αρχαιολόγο – Καλλιτέχνη Γλύκα Διονυσοπούλου, η οποία είχε και την επιμέλεια κίνησης της παράστασης.

H performance με τίτλο «Προσωποποίηση», σε δημιουργικό διάλογο με τα έργα της έκθεσης, αναζητά τόπους όπου το Εγώ μπορεί να συναντηθεί και να συνομιλήσει με το Άλλο, και ψάχνει απαντήσεις στο ερώτημα, πότε ένα πρόσωπο μετενσαρκώνεται σε ένα άλλο, ή υποδύεται ρόλους.

Η έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 22 Φεβρουαρίου, περιλαμβάνει έργα που δημιούργησαν και εκθέτουν για πρώτη φορά ειδικά για την έκθεση αυτή, δεκαέξι σύγχρονοι καλλιτέχνες που ζουν στην Ημαθία και συναντώνται, ως καλλιτεχνική ομάδα με τίτλο «Εμείς οι άλλοι», μέσα από διαφορετικές κινηματικές επιρροές, τεχνικές, τρόπους και αυστηρά προσωπικούς δρόμους, σε μια κοινή «άσκηση» πάνω στην ετερότητα του Εγώ.

{jlex}flickr:72157675790002713{/jlex}