Το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας παρουσίασε το ημερολόγιο του 2017 (φωτογραφίες)

Το ημερολόγιο του 2017 παρουσίασε το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016, στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, παρουσία μελών και φίλων του συλλόγου.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, το μικρό τμήμα του συλλόγου με τις παραδοσιακές στολές του, έψαλε τα κάλαντα κρατώντας στα χέρια φαναράκια (δείτε το βίντεο που ακολουθεί).

Την εκδήλωση χαιρέτησε η Πρόεδρος του συλλόγου κα Μάλαμα Έλλη, η οποία είπε πως το ημερολόγιο περιέχει μια σειρά από Βεροιώτικα ακούσματα, θύμισες παλιές, αξίες και ιδανικά, σοφία, απλά βιώματα που αγγίζουν τις ψυχές μας, σαν ένα νήμα που συνδέει το παρελθόν με το παρόν. Έπειτα αναφέρθηκε στο βιογραφικό του Θωμά Δημητράκη, ο οποίος επιμελήθηκε τα κείμενα, και σε όσους βοήθησαν στην έκδοση του ημερολογίου.

Τον λόγο έπειτα πήρε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός, συγγραφέας και παλιός Βεροιώτης, Θωμάς Δημητράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στο εξώφυλλο του ημερολογίου, επεξήγησε τι γινόταν κάθε μήνα στην περιοχή της Βέροιας και παρουσίασε την κάθε φωτογραφία που το κοσμεί. Ήθη, έθιμα, δρώμενα, σκηνές από την καθημερινή ζωή, τοποθεσίες και γεγονότα της Βέροιας, που προκαλούν θύμησες στους παλαιότερους Βεροιωτάδες, ενώ προκαλούν τους νέους για αναβίωση.

Τελειώνοντας όλοι τίμησαν τον μπουφέ.