Έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Βαϊνανίδη στη Νάουσα

Ο Δικηγόρος, Πρόεδρος του συλλόγου των εν Αθήναις Ναουσαίων, Κώστας Βαϊνανίδης θα πραγματοποιήσει έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο «Παράθυρο στο φως», στο Κέντρο Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς Χρήστος Λαναράς «Έρια» στην Νάουσα, από 26 έως 30 Οκτωβρίου 2016.


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στις 7μμ.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 10.30 – 13.00 και 17.30 – 20.30

Διοργάνωση: Όμιλος Περιβάλλοντος και Πολιτισμού «Η Αράπιτσα»

O Κώστας Βαϊνανίδης γεννήθηκε στην ιστορική «μπλε πολυκατοικία» των Εξαρχείων στην Αθήνα. Κατάγεται από την Νάουσα. Από το 1998 είναι πρόεδρος του Συλλόγου εν Αθήναις Ναουσαίων «Ο Ζαφειράκης».

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας και της Σχολής Πολιτικών Επιστημών & Δημοσίου Δικαίου του ίδιου Πανεπιστημίου. Κάνει μεταπτυχιακά στο University College (UCL) του Πανεπιστήμιου του Λονδίνου από όπου παίρνει Master (LL.M.). Είναι δικηγόρος στην Αθήνα, ιδρυτής και συνδιαχειριστής της δικηγορικής εταιρείας Βαϊνανίδης Οικονόμου & Συνεργάτες. Ασχολείται κυρίως με θέματα εμπορικού και ευρωπαϊκού δικαίου, συγχωνεύσεις και υποθέσεις ελεύθερου ανταγωνισμού. Έχει κάνει πολλές δημοσιεύσεις σε έγκυρα διεθνή νομικά περιοδικά και έχει αναπτύξει θέματα σε πολλά διεθνή συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Από το 2009, αρχίζει να ζωγραφίζει στον λιγοστό ελεύθερο χρόνο του αποκλειστικά για προσωπική ικανοποίηση. Είναι αυτοδίδακτος. Για δύο περίπου χρόνια πηγαίνει στο εργαστήρι καλών τεχνών «Τόπος Έκφρασης» όπου νυχτερινές ώρες ζωγραφίζει καθοδηγούμενος από την ζωγράφο Άννα Μαϊλλη που θα πει πρόσφατα για τον Κώστα Βαϊνανίδη: «Η δουλειά του είναι παραστατική... απεικονίζει την οικεία του πραγματικότητα και θέματα που του ταιριάζουν αισθητικά. Τα χρώματα που χρησιμοποιεί, λειτουργούν σαν αυθεντική καταγραφή του κόσμου που αναπαριστά. Εργάζεται μεθοδικά, αποφασιστικά, με γρήγορο ρυθμό. Το στάδιο που ολοκληρώνει κάθε έργο του, είναι επικοινωνιακά δυνατό, έχει συμβολικές προεκτάσεις, αναδεικνύει χωρίς να εξιδανικεύει.»

Γνωστοί του, μεταξύ των οποίων και εικαστικοί, που τυχαίνει να δουν έργα τα σχολιάζουν ιδιαίτερα θετικά και τον παρακινούν να κάνει έκθεση ζωγραφικής. Έτσι αποφασίζει να κάνει φέτος την πρώτη του ατομική έκθεση στην αγαπημένη του Νάουσα. Η έκθεση θα γίνει στο Κέντρο Τεκμηρίωσης Βιομηχανικής Κληρονομιάς ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΝΑΡΑΣ «ΕΡΙΑ».

Στην έκθεση «Παράθυρο στο Φως» εκθέτει 31 πίνακες διαφορετικών μεγεθών και με ποικιλία θεμάτων. Κοινό χαρακτηριστικό των έργων τα φωτεινά, χαρούμενα, χρώματα και η αισιόδοξη, γαλήνια αίσθηση που αναδύουν.

Η έκθεση στην Νάουσα, λέει ο Κώστας Βαϊνανίδης, θα μου δώσει την ευκαιρία να δω συγγενείς και καλούς φίλους, με πολλούς από τους οποίους με συνδέουν και παιδικές αναμνήσεις, και αυτό θα είναι νομίζω η μεγαλύτερη ικανοποίηση για μένα.

Πηγή κειμένου: www.penna.gr