Ελεύθερη είσοδος στους αρχαιολογικούς χώρους για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο - Πρόγραμμα

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την ημέρα της Πανσελήνου, Πέμπτη 18 Αυγούστου, αλλά και στις 17, 19, 20 και 21 Αυγούστου, σε 116 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την Ελλάδα. Περιλαμβάνουν μουσική, χορό, θέατρο, εικαστικές εκθέσεις, προβολές ταινιών, βραδιές ποίησης κ.ά.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τις υπηρεσίες του Υπουργείου και ιδιαιτέρως προς το φυλακτικό προσωπικό για την υποστήριξή του στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων, τις οποίες κάθε χρόνο το κοινό αγκαλιάζει με τη μεγάλη συμμετοχή του.

Στην Ημαθία εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον Αύλειο Χώρο του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών, στον Αύλειο Χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας και στο Αρχαίο Θέατρο Μίεζας.

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Αύλειος Χώρος του Μουσείου των Βασιλικών Τάφων των Αιγών
Μουσική εκδήλωση. Διάρκεια εκδήλωσης: 21:00 - 24.00.

Αύλειος Χώρος του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας
Συναυλία με μουσική τζαζ και τραγούδια από διάφορα μιούζικαλ. Διάρκεια εκδήλωσης 21.00 - 24.00

Αρχαίο Θέατρο Μίεζας
Μουσική εκδήλωση με τη μπάντα της Φιλαρμονικής του Δήμου Νάουσας και το συγκρότημα Echoes με rock έντεχνη μουσική. Διάρκεια εκδήλωσης: 21:00 -24.00 Σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας.

Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Αρχαίο θέατρο Μίεζας
Θεατρική παράσταση σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας. Διάρκεια εκδήλωσης: 21.00 έως 24.00

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Αρχαίο θέατρο Μίεζας
Κινηματογραφική προβολή της ταινίας "Τρωάδες" του Μιχάλη Κακογιάννη σε συνεργασία με τον Δήμο Νάουσας. Διάρκεια εκδήλωσης: 21.00-24.00