Έδωσαν τα χέρια Φανιάδης - Κουτσογιάννης

faniadis kouts

Συμφώνησαν τελικά σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο, ο κ. Κουτσογιάννης και ο πρόεδρος της ΕΛΝ κ. Φανιάδης, για να βρεθεί μετά από εισήγηση ειδικής επιστιμονικής ομάδας, ο καταλληλότερος χώρος για την τοποθέτηση του 'θησαυρού' της βιβλιοθήκης της Αργυρούπολης.

Προηγήθηκε έντονη λογομαχία στο γραφείο του Δημάρχου, αλλά τελικά τα πνεύματα ηρέμησαν και μετά από μίας ώρας συζήτηση βρέθηκε η χρυσή τομή.

Κοινή δήλωση

Ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Κουτσογιάννης και ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων Νάουσας κ. Φανιάδης έκαναν την ακόλουθη κοινή δήλωση:

"Προς άρση των όποιων παρεξηγήσεων, δηλώνουμε τη συμφωνία μας στην πρόταση του Δημάρχου να προχωρήσουμε από κοινού στην εκκίνηση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών προκειμένου να εξασφαλίσουμε πως το κοινό μας όραμα για τη δημιουργία ενός χώρου αντάξιου της σημασίας των προς φιλοξενία κειμηλίων θα γίνει σύντομα πραγματικότητα. Στόχος μας να καταστήσουμε τη Νάουσα πόλο αναφοράς για τον Ποντιακό Ελληνισμό μέσω της ανάδειξης του πλούτου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Αργυρούπολης".

Πηγή: Φωνή Ναούσης