Βραδιά τσίπουρου διοργάνωσαν παλιοί πρόσκοποι και στρατιωτικοί (video)

tsipouro ekdilosi

Η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Βέροιας και η 1η Μεραρχία Πεζικού διοργάνωσαν την Κυριακή για 2η χρονιά μια βραδιά αφιερωμένη στο τσίπουρο. Ο σκοπός της φετινής διοργάνωσης ήταν η προβολή και η γνωριμία του τσίπουρου που θεωρείται το Εθνικό Απόσταγμα της πατρίδας μας.

tsipouro ekdilosi1

Το πρόγραμμα περιελάμβανε μια σύντομη εισήγηση από τον Μάκη Ευφραμίδη για το πως εξετάζουμε το τσίπουρο, σε τι θερμοκρασία και τι ποτήρι πίνεται και τι μεζέδες το συνοδεύουν (δείτε το βίντεο). Στην συνέχεια έγινε αξιολόγηση των προσφερόμενων αποσταγμάτων από Επιτροπή Αξιολόγησης και το κοινό. Την επιτροπή αποτέλεσαν οι Πόπη Παπαοικονόμου, γεωπόνος στην Διεύθυνση Γεωργίας, ο Μάκης Ευφραιμίδης, πρώην διευθυντής στον Μπουτάρη, ο Χρήστος Κουτσαντάς, στρατιωτικός, ο Γιώργος Αλιχαρμηράκης, χημικός οινολόγος διευθυντής στο Γενικό Χημείο του Κράτους και ο Πασχάλης Κοντορεπανίδης, συνταξιούχος ελικοπτεράς.

tsipouro ekdilosi2

Τα αποστάγματα (τσίπουρο με γλυκάνισο και τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο) ήταν ανώνυμα και η αξιολόγηση δεν είχε διαγωνιστικό χαρακτήρα, αλλά έγινε μια προσπάθεια καταγραφής των γευστικών απαιτήσεων του κοινού.

tsipouro ekdilosi3

Στο χώρο της εκδήλωσης είχε στηθεί ένα μικρό καζάνι και έγινε η διαδικασία απόσταξης.