Πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση του Σ.ΠΟ.Σ. Κεντρ. Μακεδονίας & Θεσσαλίας στην Αλεξάνδρεια

  

Την Κυριακή 1/11 πραγματοποίηθηκε στην Αλεξάνδρεια η ετήσια γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας (Σ.Πο.Σ.) στην αίθουσα του Συλλόγου Ποντίων Αλεξάνδρειας.

Στην συνέλευση ήταν παρών και ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε. κ.Τοπαλίδης Χρήστος.

Ο πρόεδρος του Σ.Πο.Σ. Σαρβανίδης Λεωνίδας αφού αναφέρθηκε επιγραμματικά στους στόχους της Π.Ο.Ε., έκανε τον απολογισμό δραστηριοτήτων του Σ.Πο.Σ. και αναφέρθηκε στα εξής: πραγματοποίηση στις 30 Μαρτίου 2015 στην Εύξεινο Λέσχη Ποντίων Νάουσας της 5ης τακτικής συνέλευσης του Σ.Πο.Σ., συμμετοχή στις συναντήσεις για την ενημέρωση των συλλόγων από τον πρόεδρο της Π.Ο.Ε. ενόψει της 19η Μαίου, μιας συνάντησης στην Ένωση Ποντίων Πιερίας και μιας στο Σύλλογο Ακριτών Πολυκάστρου και Περιχώρων στις αρχές Μαϊου. Συμμετοχή στην κεντρική εκδήλωση για την γενοκτονία στην Θεσσαλονίκη και σε κατα τόπους εκδηλώσεις. Διοργάνωση σε συνεργασία με την Ευξ. Λέσχη Ποντίων Νάουσας του 8ου παιδικού φεστιβάλ με τη συμμετοχή 33 συλλόγων, συμμετοχή στην πανελλήνια συνάντηση νεολαίας στο Ροδοχώρι Νάουσας, συνάντηση χοροδιδασκάλων ενόψει του 11ου Φεστιβάλ, πραγματοποίηση μιας πρόβας κατα τόπους ανά νομό και μια κεντρική στην Αλεξάνδρεια, συμμετοχή με 500 και πλέον χορευτών στο 11ο φεστιβάλ ποντιακών χωρών στην Λευκόβρυση Κοζάνης.

Στη συνέχεια ο ταμίας έκανε τον οικονομικό απολογισμό ενημερώντας για τα υπόλοιπα του ταμείου και την κίνηση των χρημάτων,τονίζοντας την ανάγκη να προσπαθήσουν οι σύλλογοι να ανταποκρίνονται στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε. αναφέρθηκε στον λογαριασμό που έχει ανοιχτεί και θα ενισχυθεί με τα έσοδα από τα κουπόνια και τα χρήματα του οποίου θα χρησιμοποιηθούν μόνο και αποκλειστικά για την έκδοση ενός διεθνούς τόμου για την γενοκτονία.Και ο πρόεδρος του Σ.Πο.Σ. τόνισε ότι η μεγαλύτερη ανάγκη και χρέος είναι η αναγνώριση της γενοκτονίας.

Επίσης η Μόρφω Σιαμλίδου ανέγνωσε ένα κείμενο το οποίο υπογράφουν και οι συντονιστές-χοροδιδάσκαλοι Ν.Φωτιάδης,Π.Θεοδωρίδης,Α.Λέρας και στο οποίο αναφέρονται στα επαναλαμβανόμενα κακώς κείμενα, όπως αναφέρουν, που συμβαίνουν στα φεστιβάλ. Ακολούθησαν τοποθετήσεις παραβρισκομένων.
Οι σύλλόγοι που πήραν μέρος στην γενική συνέλευση ήταν οι εξής: Ποντιακός Σύλλογος Χορυγίου Κιλκίς,Σύλλογος Ποντίων Δυτικού Πέλλας ''Υψηλάνται'',Μωμόγεροι Αγίου Μάρκου Κιλκίς, Σύλλογος Γερακαρούς Κιλκίς,Σύλλογος Αριστοτέλης Καταχά,Ποντιακά Νιάτα Άνω Ζερβοχωρίου,Ένωση Ποντίων Μαγνησίας,Σύλλογος Λευκαδίων τα Ανθέμια,Εύξεινος Λέσχη Βέροιας, Ένωση Ποντίων Πιερίας,Ευστάθιος Χωραφάς Πατρίδας Ημαθίας,Αριστοτέλης Λουτροχωρίου,Παναγία Σουμελά Παλατιανού Κιλκίς,Σύλλογος Λακώματος Χαλκιδικής,Σύλλογος Δροσάτου Κιλκίς,Σύλλογος Ποντίων Λάρισας,Σύλλογος Παλλινοστούντων Ποντίων Λάρισας,Φιλανθρωπικός η Στέγη της Αγάπης Μακρύγιαλου,Ακρίτες Πολυκάστρου και Περιχώρων,Αργονάυτες Κιλκίς,Σύλλογος Λόφου Δήμου Ολύμπου Ελασσόνας,Κοτζά Αναστάς Νεοκαισάρειας Πιερίας,Εύξεινος Λέσχη Γιαννιτσών,Κομνηνοί Πλατεός Ημαθίας,Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασ.Ν.Τρικάλων, Σύλλογος Μακρύγιαλου ο Πόντος,Εύξεινος Λέσχη Χαριέσσας, Σύλλογος Μελίκης.

Η συνέλευση πραγματοποιήθηκε σε πολύ και καλό και εποικοδομητικό κλίμα.

Την ίδια στιγμή πραγματοποιήθηκε και η συνέλευση της νεολαίας του Σ.ΠΟ.Σ. και οι εκπρόσωποι τους είχαν την ευκαρία να δώσουν απαντήσεις και διευκρινήσεις σχετικά με την αποχώρηση της νεολαίας από την 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Νεολαίας στην Θεσσαλονίκη.