Στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα η 11η πανελλήνια συνάντηση ποντιακής νεολαίας

peristereot

Στους χώρους της ανιστορηθείσας Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι του νομού Ημαθίας, θα πραγματοποιηθεί η 11η πανελλήνια συνάντηση ποντιακής νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, από την Παρασκευή 28 έως την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015, που έχει ως κύριο θέμα τη Γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού.

Την Παρασκευή

Οι εργασίες της πανελλήνιας συνάντησης αναμένεται να αρχίσουν στις 9 το βράδυ με τους χαιρετισμούς των επισήμων, ως ακολούθως. Του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ.κ. Ιώλη Φραγκάκου, του αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κωνσταντίνου Καλαϊτζίδης, του δημάρχου Νάουσας Νικόλαου Κουτσογιάννη, του προέδρου του ιδρύματος Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα Αριστείδη Κυριακίδη, του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Χρήστου Τοπαλίδη, της προέδρου του ΣΠΟΣ Θεσσαλονίκης Αγγελικής Παπαδοπούλου, του προέδρου της συντονιστικής επιτροπής νεολαίας Γρηγόρη Κεσαπίδη, ενώ θα ακολουθήσει δείπνο με ποντιακή μουσική βραδιά.

Το Σάββατο

Οι εργασίες της 11ης πανελλήνιας συνάντησης το Σάββατο θα αρχίσουν στις 11 το πρωί, με εισήγηση του Θεοφάνη Μαλκίδη, μέλους της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών με θέμα «Γενοκτονία – Γυναικοκτονία – Παιδοκτονία. Το μαζικό έγκλημα και η αναγνώριση». Στις 12.15 θα γίνει η παρουσίαση των εκθέσεων και των ζωγραφιών του πανελλήνιου μαθητικού διαγωνισμού για την ιστορία των Ελλήνων του Πόντου. Στις 4 το απόγευμα θα γίνει επίσκεψη στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Αργυρούπολης στη Νάουσα. Στις 20.30 το βράδυ θα γίνει εισήγηση από τον Γιάννη Αντωνιάδη, βουλευτή Φλώρινας και αντιπρόεδρο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων και πρώην προέδρου της ΠΟΕ με θέμα «Διεθνής Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Πολιτικές Διαστάσεις – Προοπτικές». Στη συνέχεια θα δοθεί δείπνο και θα ακολουθήσει μουσική βραδιά.

Την Κυριακή

Την τελευταία ημέρα, την Κυριακή 30 Αυγούστου στις 12 το μεσημέρι ο Νίκος Λυγερός, στρατηγικός σύμβουλος, θα αναπτύξει το θέμα «Η αντεπίθεση της Ανθρωπότητας». Στη 1 το μεσημέρι ο Χ. Τάνης ειδικός παθολόγος του ΟΚΑΝΑ θα αναπτύξει το θέμα «Ας μιλήσουμε για τα ναρκωτικά και το AIDS».

Στο τέλος της πανελλήνιας συνάντησης οι συμμετέχοντες νεολαίοι θα καταλήξουν στα συμπεράσματα και τα ψηφίσματα.