Τελετή έναρξης εργασιών 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών των Ιερών Μητροπόλεων στη Βέροια

 

Ξεκίνησαν στη Βέροια οι εργασίες του 4ου Πανελληνίου Συνεδρίου Ιερέων Νεότητος και Κατηχητών των Ιερών Μητροπόλεως της Εκκλησίας της Ελλάδος, που διοργανώνεται από την Συνοδική Επιτροπή Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 55 Ιερών Μητροπόλεων.

Κατά την τελετή έναρξης, που έλαβε χώρα στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βεροίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων τέλεσε αγιασμό και στη συνέχεια κήρυξε την έναρξη εργασιών του συνεδρίου. Νωρίτερα ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου κ. Παύλος ανέγνωσε το μήνυμα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Ακολούθως παρουσιάστηκε η βασική εισήγηση του φετινού συνεδρίου από τον ομ. Καθηγητή ΑΠΘ κ. Ανέστη Κεσελόπουλο, η οποία είχε θέμα: «Ζώντας στη πολυ-πολιτισμική Ελλάδα: τα σύγχρονα αιτήματα και η απόκριση της κατήχησης». Την εισήγηση ακολούθησε συζήτηση επί των θεμάτων που τέθηκαν.

Το συντονισμό του συνεδρίου είχε ο Γραμματέας της Συνοδικής Επιτροπής Αρχιμ. Πολύκαρπος Μπόγρης. Στην τελετή έναρξης παρέστη και ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους και Κατερίνης κ. Γεώργιος.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της πρώτης ημέρας παρετέθη από τον σεβασμιώτατο επίσημο δείπνο στις εγκαταστάσεις της ιεράς Μονής Παναγίας Δοβρά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχιστούν για τις υπόλοιπες ημέρες στις εγκαταστάσεις του Πανελληνίου Προσκυνήματος Παναγίας Σουμελά.